Tankla ÕM kokkutulek MonikaAastal 2014 oli mul võimalus osaleda Tankla õpilasmalevas. Kohti, kuhu tööle minna, oli valikus päris palju, kuid enam jäi silma Sangaste loss.

Ega pikemat mõtlemist ei olnudki, haarasin sõbranna kampa ja registreerisime end malevasse. Mida lähemale malevasuvi jõudis, seda suurem elevus sisse tuli ning järgmisel hetkel leidsingi end Sangaste lossist, kus esimese hooga saime tuttavaks rühmajuht Merlega ning seejärel ka kõigi teistega.

Miks ma üldse malevasse läksin?

Tol suvel ei olnud mul ühtegi töökohta ning kui malevate info minuni jõudis, teadsin, et see on hea võimalus taskuraha teenimiseks. Tööpäevad ei ole piinavalt pikad, tööülesanded on vaheldusrikkad ning pärast tööd saab uusi kogemusi ja tutvusi. Muidugi ei osanud ma siis unistadagi kõigest sellest, mis mind seal tegelikult ees ootab. Lisaks sellele, et nädalate möödudes sain tehtud töö eest teenitud tasu, sain ka meeldejäävad mälestused.

Kes oleks osanud oodata, et need võõrad näod, kes esimesel päeval lossis kokku said ja vaevalt teineteisega suhelda julgesid, maleva möödudes pisarsilmi ukse peal üksteist ära saatsid. Ja kohe kindlasti ei oleks ma uskunud, et riisumine ja hotellitubade koristamine võib olla lõbus tegevus.

Malevast saab lisaks palgale ka kõike muud!?

Nagu juba öeldud, saab malevast lisaks palgale ka kõike muud. Sõbrad, kellega ikka ja alati malevasuve meenutada ning rühmajuhid, keda on alati tore hiljem näha. Jututeemad, millest võõras seltskonnas rääkida (vähemalt mina kasutan alati seda ära, et elasin kaks nädalat lossis. Kui paljud saavad seda öelda?!).

Mälestused, mis külmal ja igaval päeval ikka ja jälle naeratuse suule toovad. Näiteks on mul siiamaani meeles, mis tunne oli pärast tööpäeva kogu rühmaga Sangaste põldude ja heinamaade vahel jalutada, et siis lõpuks jõuda maagilisse Kiisatamme puhkemajja, kus veetsime koos ühe meeleoluka õhtu. Hommikusöögid lossiaias, kummitusretk lossi keldris, imeilus vaade lossi tornist, meeletu duššijärjekord pärast tööd, jalutuskäigud dendropargis, mõnusad jutuajamised tööd tehes, lõbusad tegevused pärast tööpäeva ning palju-palju muud - just selliste asjade pärast soovitan ma kindlasti kõigil, kel vähegi võimalik, end malevasse kirja panna. Selliseid kogemusi naljalt juba kuskilt mujalt ei saa!

Monika Muru
2014. aasta malevlane

Registreeru malevasse!

Vaata, kuidas registreeruda

Vaata pildigaleriid, kuidas möödus 2014. aasta Tankla õpilasmalev

Jaga seda artiklit sõpradega