28. novembril toimus Aakre külas traditsiooniline kadripäeva tähistamine laada, kohviku ja töötubadega.

Sel aastal osales rekordarv müüjaid, kellest kaugeim oli tulnud Riiast. Töötubades oli võimalik viltida külavaipa, meisterdada kadrimaske ning valmistada 1920.-1930. a. stiilis peakatteid, mida on võimalik kanda 26. dets. küla aastalõpu stiilipeol.

Rahvamuusik Kadri Lepasson viis läbi rahvalike tantsude ja laulumängude õpituba, mis oli eriti populaarne just väiksemate laste seas.

Päeva kulminatsiooniks oli aga üllatuskülaliste saabumine. Nendeks olid E-Piima esindaja, MTÜ Koos Laste Heaks juht Toomas Palu ning hetkel Soomes muusikalides osalev Hanna-Liina Võsa. Tegemist oli E-piima ja MTÜ Koos Laste Heaks heategevuskampaania lõpuüritusega, mille raames on sel aastal üle Eesti ellu viidud 15 suurt lastega seotud projekti. Aakre külaseltsi taotlus oli samuti üks nendest ning nüüd oligi võimalus kingitus pidulikult üle anda.  Seega on nüüd kohalikus rahvamajas võimalik õppida väikekandleid, rütmipille, käsikellasid, iiri vilet, ukulelet.

Aakre külaselts tänab E-Piima, MTÜ-d Koos Laste Heaks ja Hanna-Liina Võsa, kes ainult meie pärast Soomest siia sõitis ning kõigi südamed hetkega võitis esitades laste poolt palavalt armastatud Elsa-laulu.

Jaga seda artiklit sõpradega