Tartu ülikooli teaduskool ootab alanud õppeaastal põhikooli- ja gümnaasiumiõpilasi registreeruma kursustele ning neid praktilise poole pealt täiendavatesse füüsika, keemia ja bioloogia õpikodadesse.

Tänavu täitub Teaduskoolil 50 aastat kursuste pakkumist. Selle ajaga on kool küll nime muutnud, kuid järjepidevus pakkuda õpilastele kvaliteetseid kursusi, on säilinud. Enamik kursusi on ajastu trendile kohaselt muudetud veebipõhisteks ning see protsess jätkub tänavu matemaatikakursuste veebi üleviimisega. „Sellega loodame olla õpilastele veelgi hõlpsamini kättesaadavad," ütleb Teaduskooli direktori kohusetäitja Terje Kapp.

Teaduskooli kursused on mõeldud ennekõike neile, kes

Sel õppeaastal on Teaduskooli nimekirjas 37 kaugõppekursust matemaatika, keemia, füüsika, informaatika, bioloogia, humanitaaria ja sotsiaalia valdkondadest, millele aasta jooksul tuleb kindlasti lisa. Võrreldes eelmise aastaga on tänavu nii sisuliselt kui ka vormiliselt uuenenud matemaatikakursus „Täiendavaid teemasid koolimatemaatikale I". Uue kursusena on lisandunud nimistusse „Matemaatika rakendusi", kus õpetatakse koostama eluliste ülesannete lahendamiseks vajalikke matemaatilisi mudeleid.

Kursustele registreerumine toimub veebilehel: http://www.teaduskool.ut.ee/kursused

Oktoobri esimesel või teisel nädalal algavad kursused kestavad üldjuhul läbi õppaasta kuni maikuuni. Õppimine toimub kas arvuti vahendusel e-keskkonnas või tavaposti teel.

Kuigi kursustele registreerimine kestab 21. septembrini, tasub registreerimisega kiirustada, sest eelmisel aastal täitusid paljud kursused (eriti bioloogia valdkonnas) juba enne registreerimise lõpptärminit.

Kursustele pakuvad head täiendust praktilise poole pealt mobiilsed FKB (füüsika, keemia, bioloogia) õpikojad, mis liiguvad õppeaasta jooksul ringi mööda erinevaid Eestimaa koole, tuues sinna füüsika, keemia ja bioloogia katseid.
Valgamaal jõuab bioloogia õpikoda sel õppeaastal Valga ja Pühajärve põhikooli, füüsika põhikooli õpikoda Valga põhikooli ja Tõrva gümnaasiumi ning keemia õpikoda Valga gümnaasiumi. Peagi selgub ka füüsika gümnaasiumi õpikodade programm. Õpikojad on tasuta ning iga huvitatud õpilane võib neid uudistama minna.

Õpikodadesse registreeruda ning lisainfot saab aadressil: http://www.fyysika.ee/opikojad/

Lisainfo:

info kursuste kohta: Natalia Nekrassova; See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.51940184

info õpikodade kohta: Kaido Reivelt; See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.; 5143349

teaduskooli kommunikatsioonijuht: Marek Järvik; See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 737 5889

Jaga seda artiklit sõpradega