Mustjõe kalapäev 2015 valmis kuulutus1. augustil toimub Harglas Mustjõe kalapäev, kuhu oodatakse kõiki kalapüügiharrastajaid ning pere- ja sõpruskondi, kes soovivad päeva veeta kalapüügi lainel.

Registreerumine kalastamiseks algab kell 11:30 Hargla maakultuurimajas ning start antakse kell 15:00. Enne kui huvilised veekogu äärde lastakse, toimub õpituba "Spinningupüük – haug ja ahven", kus räägitakse püügivõtetest, vahenditest ja seadustest ning lante tuleb tutvustama Kalastuskeskus.

Põgusalt enne starti antakse veel ülevaade koolitusprogrammist "Mis toimub Mustjõe vee sees". Õhtul tantsutab kalastajaid Karl Madis. Pilet tantsuõhtule maksab 5€.

Püügivõistlus toimub ainult Hargla poolselt jõekaldal. Täpsemad võistlusülesanded avaldatakse kell 13:45 algavas infominutites, kus tutvustatakse ja täpsustatakse püügireegleid ja võistlustingimusi. Osavõtumaks on 1€ kuni 26aastastele k.a ja 2€ vanematele kui 26aastased. Vanematel, kes osalevad koos oma lapsega on osavõtumaks 1€.

Püüda võib ainul ühe lihtkäsiõnge või käsiõngega. Lihtkäsiõngega püüdmisel harrastuspüügiluba pole vaja, kuid käsiõngega püüdmisel on see vajalik. Püügivõistlusel ei lähe arvesse haug ning lisaks Eestis püügikeelu all olevad kalad: harjus, tõugjas, säga, tuur.

Võistluspüük toimub viies vanuseastmes:

Mustjõe kalapäeva eesmärgiks on kaasa aidata harrastuskalapüügi valdkonna arengule ühiskonnas ning teadvustada läbi selle Eesti kalastiku jätkusuutliku kasutamise olulisust tulevastele põlvedele.

Lisainfo:

Rasmus Onkel – 5626 4816; See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

http://www.kotus.ee/sundmused/kalapaev/

https://www.facebook.com/events/716469105165352/

Jaga seda artiklit sõpradega