andrus murumaaValga gümnaasiumi hakkab 1. juulist 2015 juhtima avalikul konkursil häälteenamuse saanud Andrus Murumaa, viiest komisjoni liikmest hääletas Murumaa poolt neli.

„Valgas Gümnaasium on saanud väärikale koolile julge ja edasipüüdliku juhi, kes peab hoidma kooli traditsioone, võitma õpilaste usalduse ja tagama kõrge õppekvaliteedi," ütles Valga linnapea Kalev Härk pärast 4. juunil sõlmitud töölepingut Andrus Murumaaga.

Murumaa töötab praegu õppealajuhatajana Valga põhikoolis, kus ta on silma paistnud mitmete uuendusmeelsete ideedega. Andrus Murumaa tunnetab hästi õpilast, õpetajat kui ka piirkondlikku hariduselu. Eelnev töökogemus Valgamaa kutseõppekeskusest on kasuks laiema hariduspildi loomisel.

„Andrus Murumaa esitas komisjonile julge ja arusaadava visiooni gümnaasiumi, edaspidi riigigümnaasiumi, toimimiseset ja uuendustest", ütles konkursi komisjoni esimees Lauri Drubinš ja lisas, et Murumaa jäi sealjuures enamuse komisjoni liikmete arvates kahe jalaga kindlalt maapeale ning see tagas edu teiste kandidaatide ees.

Andrus Murumaa alustab tööd 1. juulil 2015 Valga gümnaasiumi direktorina. Direktori ülesanne on tagada kooli tulemuslik töö, vastutada kooli üldseisundi ja arengu ning rahaliste vahendite sihipärase ja otstarbeka kasutamise eest. Plaanide kohaselt muudetakse Valga gümnaasium riigigümnaasiumiks 1. september 2016. Koolimaja, J.Kuperjanovi tn 10 algab sel suvel ja tööd plaanitakse lõpetada 2016. aasta juulikuus. Uue direktori üheks esmaseks ja oluliseks ülesandeks on ka koolihoone rekonstrueerimisel kooli vajaduste esindamine.

Andrus Murumaa on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli haridusteaduste magistrina ja eelnevalt Tallinna tehnikakõrgkooli rakenduskõrghariduse õppekava. Ta on läbinud kooli juhtimisalased kursused, mis on vajalikud edasises töös.

Teate edastas

Hele Heletäht
Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist
766 9902; 5347 2255

Jaga seda artiklit sõpradega