Hingevarvid vennadAprillikuu esimesel päeval saavutas Tõrva avatud noortekeskuse näitering Hingevärvid maakondlikul kooliteatrite festivalil etendusega "Madrugada" esimese koha ja pääsu vabariiklikule gümnaasiumiastme festivalile Haapsalus, kus tulid laureaadiks.

Näidenditega on trupp tegelenud seitse ja improteatriga viis aastat. "Tegeleme pōhiliselt lavastustega, ent kui aega ja energiat üle jääb siis ka improvisatsiooniteatriga. Kostüüme meil siiani väga erilisi ja suursuguseid olnud pole, kuna meie tükid on sellised, mis neid ei nōua," tõdeb Teve. Tubli töö kõrvalt pälvisid maakonna voorus eripreemiad Teve Rajamets, Valdek Ott, Hardo Adamson ja Tauri Pai. Haapsaluski läks õnneks ning Teve ja Valdek said näitleja preemia. Tõrva kõrvalt oli etendusi veel kolmteist.

Neiu püüab endast igal esinemisel anda kõik ja loodab, et just see publikut võlubki. "Veel on näitleja juures kindlasti oluline see, et ta suudab mängida erinevates žanrites ja mõjub ikkagi usutavalt." Valdek peab näitlemise enda jaoks kui mänguks ja nendib, et ehk on see teda aidanud. "Kõige tähtsam on muidugi teada, mis on su ülessanne laval ja mis on lugu, mida pead rääkima," lisab noormees.

Hea näitleja suudab laval olla nii, et publik teda usub. "Ta loob laval sellise atmosfääri, mis tekitab vaatajas tunde nagu ta oleks ise selle südmuse juures ja selles osaline," toob neiu esile.

Juhendaja Külli Alumäe ja vilistlaste sõnul võib öelda, et Hingevärvide nimi tuleneb elus esinevatest erinevatest värvidest ja lugudest. "Ka meie etendused puudutavad hinge ja on erineva värvigammaga," sõnab Teve.

Jaga seda artiklit sõpradega