skillswap pianoEttevõtlikud veebiarendajad lõid tasuta oskuste vahetuse kodulehekülje. Uue netiportaali www.vahetaoskus.eu abil saab leida endale õpetaja ja talle vastutasuks oma oskusi õpetada.

„Tasuta veebirakendus edendab säästlikku mõtlemist üksteise tasuta abistamise kaudu,“ rääkis veebilehe arendaja Triinu Maran firmast JooksvadLahendused OÜ. „Nii ei pea uue oskuse omandamiseks või teenete vahetamiseks enam kulutama hingehinda kursuse või erialaspetsialisti tasude eest.“

Õpetaja leidmine netiportaali www.vahetaoskus.eu kaudu toimub lihtsasti, lisades uue oskussoovi kuulutuse või otsides märksõna abil. Taolised tasuta portaalid on Palumetsa sõnul levinud ka mujal.

Oskuste vahetus ehk skillswapping on tuntud üle maailma ning põhineb üksteise aitamisel ilma rahata,“ selgitas Maran. „Sellesarnaseid klubisid on eriti Inglismaal ja Berliinis, kus toimuvad ka regulaarsed kokkusaamised.“

Üksteist saab aidata teadmiste saamiseks või teenete vahetamiseks, ükskõik mis ajal ja kohas. Näiteks võib oma autoremondi teeneid pakkuda programmeerimistundide eest, või oskate hoopis kitarri - see on üks neid oskusi, mis on kallis ja kättesaamatu paljudele ning võib osutuda eriti väärtuslikuks.

Jaga seda artiklit sõpradega