merike soomets2Alates 25. septembrist täidab Valga maavalitsuses noorsootööspetsialisti kohustusi uus ametnik, kelleks osutus suure kogemustepagasiga Merike Soomets.

Merike on aastaid töötanud Tõrvas noorsootöötajana, edendades sealset noorte elu ning tegeledes edukate laste organisatsiooni ühendusega.

Samuti oli Merike maakondliku noorsootöökeskuse Tankla loomise juures. „Noortega staaži tuleb juba 20 aastat,“ räägib ta lisades, et on kogu aeg ümbritsetud noorte inimestega.

Noorsootööspetsialisti ameti valik ei tulnud kergelt – ligi kuu aega oli tarvis mõelda ja analüüsida. Nagu Merike ütleb, on üks asi vastutada kohalikul omavalitsustasandil, teine asi maakonna tasandil. Uus spetsialist sõnab, et kes ei proovi, see ei saagi teada. „Suuri muudatusi kohe ei planeeri. Annan endast parima, et see mis tehtud, sellega edasi minna,“ kõneleb Merike tulevikuplaanidest.

„Valgamaa noorsootöö saab ainult paremaks minna, kui meil on ees tublid tegijad, kes tahavad teha.“ Noorsootöötajatele soovib Merike ainult sära silmadesse ja et sära ei kaoks ning ootab noori omale külla, olgu selle põhjuseks rõõm või mure.

Endine noorsootööspetsialist Jelena Kalames asus tööle karjäärinõustajana Valgamaa Rajaleidja keskusesse.

Jaga seda artiklit sõpradega