gertrud-marion-madliEestlased on laulurahvas, seda on alati räägitud. Augustikuu esimesel päeval suundus üle-eestiline neidudekoor Leelo, mille koosseisus ka kolm Valgamaa noort, Sankt-Peterburgi.

Seal ootas neid ees 10. rahvusvaheline koorikunsti festival “Singing world 2014”. Juba kolmapäeval on nad tagasi Eestis.

Lugu, kuidas sinna satuti ja kohad võideti, on täiesti hämmastav. “Me lihtsalt otsisime maailmset konkurssi ja leidsimegi selle. Alguses oli plaan Türki minna, aga seal polnud piisavalt konkurentsi,” tõi välja Otepää neiu Madli Lehes.

Festivalil oli kokku 10 kategooriat. Leelo liikmed osalesid neist kahes, millest mõlemas saavutasid esikoha. Lisaks võisteldi ka Grand prix kategoorias, kus osalemiseks pidi konkureerima kuue vastasega. Üllatus missugune, kuid ka selle panid noored eestlased kinni. “Tuli välja, et kuuest viis kohtunikku hääletasid meie poolt,” sõnas Madli.

Lisaks seni saavutatud võitudele, polnud üllatus veel lõppenud. Endaga koju kaasa haarati ka eriauhind kõige parema rahvusliku kostüümi eest. Oktoobris sõidavad lauljad Moskvasse kontsertit andma.

Valgamaad esindasid Madli Lehes, Gertrud Aasaroht ja Marion Villemson.

Konkurssil osalejaid oli üle 20. Eesti kõrval olid esindatud Prantsusmaa, Bulgaaria, Venemaa, Küpros, Jaapan, Taiwan, Singapur, Iisrael, Saksamaa jt.

leelo

Jaga seda artiklit sõpradega