Meelte keelValgamaa noorsootöö juhtijate ja arendajate õppereis „Noorsootöö võimalused kohalikus omavalitsuses"

Noorsootöös peetakse oluliseks, et seda viidaks läbi noorele võimalikult lähedal ehk selle peamiseks planeerijaks ja teostajaks oleks kohalik ressurss, kas siis kohaliku omavalitsuse, kooli, mittetulundusühingu, huvikooli või avatud noortekeskuse näol.

Siinkohal on eriti olulised kaks aspekti:

  1. inimressurss, sest noorsootöö väärtustamine ja noorte osaluse toetamine sõltub esmaselt noorsootöö juhtijate ja arendajate (omavalitsusjuht, volikogu liige, ametnik, noorsootöötaja, huvijuht, jne) suhtumisest ning
  2. noorsootöö on seotud tihedalt teiste valdkondadega, näiteks haridus, kultuur, infrastruktuuri korrashoid, jne ning võrgustiku loomine ja teineteise väärtustamine on arengu pant.

Just selleks, et tõsta Valgamaa noorsootöö juhtijate teadlikkust noorsootöö, noorte kaasamise ja osaluse võimalustest kohalikus omavalitsuses on omavalitsusjuhtidel, volikogu liikmetel ja noorsootöötajatel võimalik osaleda 31. oktoobril 2012 toimuval õppereisil Abja valda.

Abja Noortekeskuses räägivad Maie Bratka (valla sotsiaal- ja noorsootööspetsialist), Kerstin Rei (Noortekeskuse juhataja) ja Peeter Rahnel (vallavanem) noorsootöö toimimisest Abja vallas. Tutvume Abja Gümnaasiumiga ning proovime leida koos Riina Tootsi (Viljandimaa noorsootöö spetsialist) ja külalislektoriga TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiast noorsootöö potentsiaali ja lahendusi valdkonna probleemidele.

See on aeg kogumaks infot, inspiratsiooni ja kontakte!

Osalemiseks täitke registreerimisvorm hiljemalt 17.10.2012. Täpsema päevakava ja bussi liikumise graafiku saadame registreerunud osalejatele hiljemalt 24.10.2012.

Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla ootab osalema kõikide Valgamaa arenguorganisatsioonide, linna ja valdade noorsootöö ning arengu eest head seisvaid inimesi!

* Sündmus on projekti „Tugev võrgustik" 1 osa ning osalejale tasuta. Projekti eesmärk on tõsta Valgamaa noorsootöö hõlmavust, kaasavust, kvaliteeti, prioriteetsust ning tõhustada koostööd erinevate noorsootöö osapoolte ja asjaliste vahel. Rahastajaks Valgamaa Partnerluskogu meede "Noor Valgamaa".

Info

Kaija Kõiv

Õppereisi koordinaator

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla

juhatuse liige

+372 56 662 597

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega