13. oktoobril kell 13 antakse start kolmandale Valga X-jooksule, mille rada paneb proovile nii keha kui vaimu.

Ekstreemjooks on palju enamat, kui lihtsalt jooksuvõistlus. Kuna ületada tuleb eri liiki takistusi, siis koormust saab kogu keha. Ekstreemjooks arendab lisaks vastupidavusele ka jõudu, mis tähendab, et sama ajaga kulutab keha rohkem energiat nii rajal kui ka pärast võistlust taastudes.

10 km pikkusel põhirajal ootavad võistlejaid ees mitmed tehislikud ja looduslikud takistused, millest tuleb üle ronida, alt roomata, üle hüpata või hoopis läbi ujuda. Takistusi aitavad ehitada ja mehitada Kaitseliidu Valgamaa malev, Päästeamet ja Carma motoklubi. Valga X-jooksu rada kulgeb peamiselt maastikul ja metsaradadel, aga joosta saab veidi ka linnas asfalteeritud kergliiklusteedel.

Lisaks põhirajale saab aktiivselt oktoobrikuu laupäeva veetma tulla ka 3 km pikkusele pererajale, mis on kõigile tasuta. Pereraja muudavad huvitavaks kontrollpunktid, kus jagavad uusi teadmisi ja annavad huvitavaid ülesandeid lahendada politsei, Punane Rist ja Keskkonnaamet. Näiteks õpetatakse ohutut raudtee ületamist, esmaabi andmist ning mürgiseid taimi. Ürituse korraldaja Meelis Kattai ütleb: “Pererada on kindlasti läbitav lapsevankriga ning paraja raskusastmega ka pisematele matkasellidele.”

valga x jooks fb cover 01

Valga X-jooksu start antakse endise Tambre kõrtsihoone (Valguse 2) juurest. Põhivõistlusel saab osaleda nii individuaalarvestuses kui ka võistkonnaga.

Rohkem infot regristreerimise kohta Valga Sport kodulehel: http://www.valgasport.ee/sundmused/registreerimine/

Ürituse info Facebookis: https://www.facebook.com/events/291522351675578/

Osavõtutasu on üksikvõistlejale 5€ ning 3-liikmelisele võistkonnale 15€.

valga x jooks foto4 01

Jaga seda artiklit sõpradega