dokfest.jpg

15.-17.oktoobrini toimub Tõrvas juba teist korda dokumentaalfilmide festival Tõrva Dokfest. Käesoleva aasta programm keskendub peamiselt kahele teemale - muusika ja tarbimiskultuur. Festivali programm on mitmekülgne ja pakub vaatamist publikule lasteaialapsest vanurini.

Tänavuses programmis linastuvad Reet Ausi „Moest väljas“ (rež. Jaak Kilmi), „Lauake kata end“ (rež. Jen Rustemeyer, Grant Baldwin), “Arvo Pärt - isegi kui ma kõik kaotan” (rež. Dorian Supin) ja Hardi Volmeri lühifilmi „Urbanimato“.

Kokku on festivali programmis 11 erinevat dokumentaalfilmi.
“Festivali esimesel päeval linastub lastele suunatud dokumentaalfilm “Elizabethi mänguväljak”, kus balletihuvilisest Elizabeth viib vaatajad endaga müstilisse teatrimaailma. Lisaks on eksklusiivne võimalus näha kahte Oscari pälvinud dokumentaalfilmi  “Citizenfour” ja “Searching for Sugar Man”, kommenteerib festivali peakorraldaja Liisa Nurmela.

Kolme päeva jooksul on võimalik osaleda viies erinevas arutelus, mille eestvedajateks on teiste seas Mihkel Raud ja  Hardi Volmer. Eriline võimalus on näha peatselt kinolinadele jõudva uue Eesti dokumentaalfilmi "Hundi süda sees“ kaadreid filmist, mille peaosas on Metsatöll ja Finntröll. Kohal on režissöör Liina Paakspuu ja produtsent Karin Reinberg, kes räägivad lähemalt filmi valmimisest.

Tõrva Dokfesti programm on saadaval Tõrva Dokfesti ametlikul kodulehel.

Tõrva Dokfesti korraldab MTÜ Rabarebased, kuhu kuuluvad TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tundengid koostöös Tõrva Linnavalitsuse, MTÜ Mondo, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia ning teiste koostööpartneritega.


Rohkem infot leiab festivali kodulehelt www.dokfest.ee

Lisainfo:
Liisa Nurmela
Tõrva Dokfesti peakorraldaja
519 74 945
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega