Valga Kreis 23030. juunil on kõik huvilised kutsutud osalema lustlikule lauamängle maastikul „Nagu Nupud Laual".

Päev algab kell 11, Valga Rimi taga asuval platsil. Start lustlikule lauamängle maastikul antakse kell 12. Kuna mäng toimub nii Valga kui Valka territooriumil, siis paluvad korraldajad kõigil osalejatel kaasa võtta ID- kaart või pass.

Tegemist ei ole lihtsalt matkaga, vaid see on lauamäng maastikul, kus nuppudeks on mängijad ise. Stardis saab iga neljaliikmeline võistkond (soovi korral võib ka üksi osaleda) mängulaua ja elektroonilise abimehe Alberti. Albert, va kavalpea, õpetab Sind ja näitab, kuhu Su võistkond maastikul liikuma peab. Õigel ajal esitab ta teile konksuga küsimusi.

Kella 13 on laval rahvatantsurühm Rukkilill ja Valga Country Dancers Eestist. Lisaks esinevad Glanshammari tantsurühm Rootsist ja Läti kultuurikollektiivid. Orienteeruvalt kell 15 pakutakse osalejatele suppi ning toimub autasustamine.

Mida tähendab või mis on Valga Kreis?

3. juulil 1783 moodustati Katariina II otsusega Riia ja Cēsise maakonna osadest Valga kreis (ehk Valga maakond). Maakonna 11 kihelkonnast 9 asusid täies mahus Läti alal. Vaid kahe kihelkonna — Luke ja Härgmäe — väikesed tükid ulatusid praegusele Eesti alale. Tänavu möödub sellest sündmusest 230 aastat.

Mida huvitavat veel toimub?

Sündmus on tasuta, oodatud on kõik!

Üritusele panevad õla alla Valga maavalitsus, Valka linnavalitsus, Valga linnavalitsus, SA Valga Sport, Valga Kultuuri- ja Huvialakeskus, Valgamaa Tervisenõukogu, Valga muuseum, Kultuurkapitali Valgamaa Ekspertgrupp, jpt.

Jaga seda artiklit sõpradega