Väle jänes 2013Võistlusmatk "Väle jänes 2013" toimub 13. aprillil 2013 Valgamaal.

Võistlusmatka eesmärk on kontrollida võistkondade võimet täita neile antud ülesandeid ja testida võistlejate füüsilist vastupidavust ning põhilisi oskusi.

Start antakse 13. aprillil kell 9 Kaitseliidu Valgamaa Maleva staabi (Energia 1, Valga linn) juurest. Võistlusmatka finiš on samal päeval viimasele võistkonnale orienteeruvalt kell 19.30 Kaitseliidu Valgamaa Maleva staabi juures.

Võistkondade viimane registreerimisaeg on 8. aprill. Registreerida ja infot saab: Kaimo Vahtra, 514 6384, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Võistluse korraldaja ja läbiviija on Noorte Kotkaste Valgamaa Malev ja Kodutütarde Valgamaa Ringkond koostöös Kaitseliidu Valgamaa malevaga.

Rada ja võistlustingimused

Võistlusmatka kogupikkus noorem aste 7 km ja keskmine aste 1 5km ning suurematele kuni 20 km. Võistkonnal tuleb liikuda jalgsi maastikul ning täita talle antud ülesandeid. Võistkond peab kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasa võetud vahenditega ja ilma igasuguse kõrvalise abita (välja arvatud noorema astme võistkonnad, kes saavad stardist kaasa ühe täiskasvanud juhendaja, külalisvõistkonnal peab oma täiskasvanud juhendaja kaasas olema).

Põhikaardina kasutatakse Eesti Kaitseväe topograafilist kaarti mõõtkavas 1:50 000.

Maastikul liikudes ei tohi:

  1. maha jätta märke oma tegevusest
  2. häirida oma tegevusega kohalikke elanikke
  3. kahjustada põllukultuure ja loodust

Võistlusmatkal toimub liikumine kontrollpunktist- kontrollpunkti vastavalt etteantud järjestusele.

Kontrollpunktides tuleb täita ettenähtud ülesandeid. Söömaajad  ja puhkepausid jäävad rajal olles võistkonna planeerida.

Võistkond diskvalifitseeritakse juhtudel:

  1. kõrvalise abi kasutamise korral
  2. kontrollpunkti või raja tähistuse teadliku rikkumise korral
  3. kohtunike korralduste mittetäitmise korral
  4. NK ja KT seaduste rikkumine

Otsuse võistkonna diskvalifitseerimise või jätkamise kohta teeb võistluse peakohtunik.

Võistluse peakohtunikule jääb õigus mõne ülesande ärajätmiseks või tulemuste tühistamiseks kui seda ala ei õnnestunud kõikidel võistkondadel võrdsetes tingimustes ja määrustepäraselt läbi viia.

Võistluse trassil liigub autoga meditsiini eest vastutav personal, kes kindlustab ürituse ajal esmaabi. Võistkonna registreerimisel peavad osalejad teatama korraldajatele oma isikukoodid ja võistkonnal kaasas oleva mobiiltelefoni numbri.

NB! Võistlustrassile lubatakse võistleja alles siis, kui tal on korraldajatele edastatud vanemanõusoleku leht, hiljemalt stardi hetkeks.

Ajakava

13.aprill 2013

07.00 - 08.15 Kogunemine ja mandaat
08.40 Võistluse avarivistus
09.00 - Võistkondade start (stardiintervall 10 minutit)
17.00 - 19.30 Võistkondade finiš
- 20.00 Ürituse lõpetamine, tagasiside, autasustamine
20.30 - Osalejate kojusõit

Osalejad

Võistlusmatkast võtavad osa Kodutütarde ja Noorkotkaste neljaliikmelised võistkonnad (lubatud ka segavõistkonnad) noorem aste 8a - 11a, keskmine aste 12a-14a, vanem aste 15a-17a kaasa arvatud ja külalisvõistkonnad, kes vastavad samadele tingimustele.

Võistlusalad

Granaadivise, õhkrelvast laskmine, takistusrada, madalroomamine, noavise,  kirjalik test skautlike teadmiste kohta, üllatusülesanded, jne.

Varustus

Varustuse komplektsust kontrollitakse stardis. Iga puuduva eseme eest arvestatakse 1 karistusminutit, mis lisanduvad trassi läbimise ajale.

Igal võistlejal peab isikliku varustusena kaasas olema:

Võistlustrassil kohustuslik:

Võistkonna ühine varustus:

Tulemuste arvestamine

Võistlustulemus sõltub kontrollpunktides sooritatud ülesannetest, võistkonna varustuse komplekteeritusest ja trassi läbimise ajast. Maksimaalne aeg trassi läbimiseks on 8 tundi.

Majandamine

Võistluskeskusesse (Valgamaa Maleva staap) saabumiseks ja lahkumiseks kasutatakse KL transporti. Osalejad peavad aegsasti teatama, kas nad soovivad transporti. Külalisvõistkonnad peavad ise tagama transpordi ning sellega seonduvad kulutused. Võistluse korraldamise ja toitlustamise kulud kannavad Noorte Kotkaste Valgamaa Malev, Kodutütarde Valgamaa Ringkond ning Kaitseliidu Valgamaa malev.

Finišis toitlustatakse kõiki võistlejaid, kohtunikke ja võistkondadega kaasas olevaid esindajaid.

Rajal olles saab veetagavarasid täiendada mitmes kontrollpunktis (täpsustatakse mandaadis).

Lisaülesandeiks vajaminev varustus, selle hulgas relvad ja laskemoon on korraldajate poolt kontrollitud ja kõigile ühtsed.

Protestid

Protestid esitada kirjalikult peakohtunikule hiljemalt pool tund peale oma võistkonna lõpetamist.

Võistluse korraldajatel on õigus teha vajadusel muudatusi võistluse juhendis ja muuta võistlusalasid. Muudatustest teavitatakse ka võistkondi.


NB! VÕISTLUSMATKAL OMA TEKITATUD VIGASTUSTE EEST KORRALDAJAD VASTUTUST EI KANNA.

Koostas:

Maarja Mägi
Vabatahtlik noortejuht
5068250
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega