Taas korraldab Valgamaa noortekogu konkursi leidmaks maakonna aasta noore, noortesõbra ning muusiku.

VM-noortekogu-a311KES ON NOORTESÕBER, KES AGA NOOR?

Neid kaht kategooriat me vanuseliselt piiritleda ei saa, sest paljud noortesõbrad on ise noored inimesed. Noortesõbraks peame siinkohal inimest, kes oma vabast ajast või töökohustusena pühendab aega noortega tegelemisele (noorte aitamine, kuulamine, noorteürituste korraldamine, noorte eest kostmine, noorte õiguste eest võitlemine, noortele erinevate kaasamisvõimaluste leidmine jms). Inimene, kes ei ole enam põhikooli või gümnaasiumi õpilane.
Aasta noor on aga inimene (üldiselt õpilane), kes teeb rohkem kui temalt nõutakse. Inimene, kes tegutseb mitmes vallas ja on alati valmis nõu ja jõuga aitama. Ta on eeskuju teistele ning panustab oma tegevusega enda ja teiste tulevikku. NB! Kui sa tõesti ei suuda otsustada, kas sinu poolt esitatav kandidaat on noor või noortesõber, siis kirjuta meile, mõtleme ühiselt välja.

MIKS JUST NOOR MUUSIK?

Otsustasime, et sellest aastast ei erista me enam maa- ja linnanoort, sest need piirid jäävad üha hägusemaks. See tähendab, et "Aasta noore" tiitlile võib kandidaadiks esitada nii maal kui linnas elavaid Valgamaa noori. Kolmas kategooria, aastal 2015 on "Noor muusik" ning see hakkab olema muutuv ehk iga aasta on siin erinev kategooria (nt sportlane, kunstnik jne). 2015. aastal on kategooriaks "Noor muusik" ainuüksi seepärast, et käimas on ju muusika-aasta.

MIKS KANDIDAATIDE ESITAMISEKS NII VÄHE AEGA ON?

Tunnistame, et aega on tõesti vähe ning võtame selle eest kogu vastutuse endale. Vabandame, kuid loodame, et andestate, oleme ju kõik siiski vaid inimesed. Hea uudis on aga see, et tähtaega saame vajadusel pikendada. Vaatame palju kandidaate on 20. oktoobriks esitatud ning seejärel otsustame, kas peame tähtaja pikendamist vajalikuks. NB! Kui tead, et oled kindlasti kandidaati esitamas, kuid enne tähtaega ei jõua, siis kirjuta meile, saame alati erandi teha.

KUNA AUHIND ÜLE ANTAKSE?

Paljud on kindlasti harjunud, et see auhind antakse üle noortekonverentsil, kuid nagu ka eelmine aasta, siis nii see ei ole. Auhinnad antakse üle maakonna tänuüritusel aasta lõpus, kus antakse üle ka Valgamaa Spordiliidu ja Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupi 2015.aasta preemiad.

Lisainfo

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega