koidulaNoorte etlejate võistluse Valgamaa voor „Koidulauliku valgel" ootab 19. novembril kell 10.00 Valga gümnaasiumisse osalema 5-12. klassi õpilasi.

Tänavune Lydia Koidula kaasautor on Contra (kodanikunimega Margus Konnula). Noorte seas hästi tuntud ja populaarse luuletaja loomingule on iseloomulik tõukumine uuema rahvalaulu (vemmalvärss, lorilaul) traditsioonidest, see on lõbus ja laululine, säravalt virtuoosse keelekasutuse ja leidlike riimidega.

Konkursi tingimused:

  1. Osavõtjad – üldhariduskoolide 5.-12. klasside õpilased 
  2. Hindamine – kahes vanuserühmas: nooremas (5.-9. kl.) ja vanemas (10.-12. kl.) 
  3. Esinemise pikkus – kuni seitse minutit. 
  4. Esinemiskava – üks luuletus või proosakatkend mõlemalt autorilt. Kuna tegemist on etlejate konkursiga, siis žürii hindab eelkõige deklamatsiooni, sõnakunsti ilu ja laitmatut esitust. Näitlejameisterlikkus ei ole sellel võistlusel primaarne. 
  5. Registreerimine – 12. novembrini (registreerimisel teatada esineja nimi, kool, repertuaar ja juhendaja)
  6. Registreerimine: Merike Soomets – Valga maavalitsuse peaspetsialist noorsootöö alal, Kesk 12, 68204 Valga, tel 766 121 või e-mail: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Maakonna valitud esineja pääseb üleriigilise noorte etlejate võistlusele „Koidulauliku valgel", mis toimub 12. detsembril Pärnus. Konkursi korraldajaks on Pärnu Koidula gümnaasium, Koidula majamuuseum ja Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond.

Jaga seda artiklit sõpradega