mammutJääaja Keskus kuulutab välja konkursi MAMMUTIPAARILE NIMEDE leidmiseks

Konkursist ootame osa võtma 1.-6. klasside õpilasi

Äksi alevikus Saadjärve kaldal asuva Jääaja Keskuse püsiasukad on mammutipere – ema ja poeg.

Mammutid on ennast sisse seadnud keskuse 1.korrusel keset tükikest loodust, milles nad võisid kunagi elada ja mis kujunes Eesti alale liustike sulamise järel. Mammutite elukeskkond oli avatud viljakas stepp ja lopsakad orud, kus kasvas palju kõrrelisi, õistaimi, põõsaid jms. Kliima oli mõõdukalt jahe ning pool asuvate suurte jääväljade poolt puhus külm tuul. Võimalik, et isegi suvel võis kliima kuivuse tõttu stepialadel kohati õhukest lumikatet leida. Suvel võisid mammutid rännata põhja poole, avatud tundraaladele, nautides sealset päikest ja valgust. Arvatakse, et Euroopa viimased mammutid elasid Eestis u 10000 aastat tagasi.

Konkursile tuleb esitada kaks nime, üks mammutiemale ja teine mammutipoisile. Kirjuta juurde ka nimede sünnilugu. Nimed palume saata 10.novembriks 2012.a. kas aadressil Jääaja Keskus, Äksi, Tartu vald, 60543 Tartumaa või e-postiga See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. . Märksõna ümbrikul või e-kirja pealkiri: „MAMMUT".

Võitja saab auhinnaks Jääaja Keskuse tasuta külastuse oma klassile. Jääaja Keskus tasub ka bussitranspordi eest. Ja mammutipere kannab neile antud nimesid uhkusega.

Jaga seda artiklit sõpradega