Võtsime rahvusvahelise meediaprojekti „FinEst Media“ meeskonna kokku ja seiklesime 5.-6. juunil mööda Valgamaad, et filmida üles suviseid tegevusvõimalusi.

Esimesel päeval alustasime hommikut Otepääl linnasiseseid vaatamisväärsusi filmides ja sealt edasi ületasime kõrgusekartust Otepää seikluspargis. Kaks esimest rada olid käkitegu, kolmas oli juba suur katsumus ning neljanda raja alguses sai julgus otsa ja enamik lõpetas sellega oma seikluse. Peale suurt pingutust oli aeg teha väike kehakinnitus Pühajärve pargis.

 DSC8176 1Otepääga ühele poole saanud, suundusime tutvuma Sangastega. Alustasime filmimist Sangaste ringtallist, kus oli välja pandud põnev näitus. Edasi ootas meid ees tõeline seiklus Sangaste safari näol, mis võimaldas hästi tutvust teha ümbruskonnaga. Retk oli täis ootamatusi – jäime rajale mindud kolme sõidukiga soomülkasse kinni. Rappumist ja pori pritsimist oli palju. Kuna alustasime teekonda kolme maasturiga, oli eesmärk samas koosseisus ka sihtpunkti jõuda. Proovisime omade jõududega end poriaugust välja saada, kuid tulutult, mistõttu otsustasime soos ööbimise asemel abi kutsuda. Tagasi lossi juures saabusime sääskede poolt söödu ja poriste, kuid õnnelikena. Pärast seiklusrohket päeva olime puhkuse ära teeninud ja maandusime oma kodus, et alustada järgmist päeva puhanu ja energilisena.

Seiklusi jagus maale ja veele

Teise päeva alustuseks tegime end soojaks Õru discgolfi rajal kettaid loopides.Sette talu kanumatk
Tagasi linna suundudes põikasime läbi Jaanikese krossirajalt, kus meie õnneks motospordihuvilised end treenisid. Püüdsime ka nemad kaadrisse, misjärel suundusime filmima Valga linna vaatamisväärsusi ja kauneid arhitektuuriobjekte. Enne järgmist suuremat ettevõtmist nautisime päikselist piknikku Kaagjärve mõisapargis. Päeva pikimaks tegevuseks osutus Sette talu kanuumatk Mustjõe ja Koiva jõe peal. Suure aerutamise käigus oli meil aega jälgida ka kaldapeal toimuvat: nägime erinevaid linde, üksi lonkivat metskitse ja isegi rebane silkas meie vaateväljast läbi. Puhke- ja supipausi tegime Tellingumäe vaatetornis. Heas seltskonnas ei pannud tähelegi kui olime jõudnud 13-kilomeetrise matka lõpp-punkti.

Nädalavahetus sai veedetud väga aktiivselt ja palju sai vähese ajaga tehtud. Valminud videoklippe saab näha hiljemalt 30. juunil Tankla TV Youtube kanalil.

Rahvusvaheline meediaprojekt "FinEst Media" on loodud kajastama Valgamaa erinevaid võimalusi ning arendama noorte meediaoskusi. Projekti eestvedajateks on Valgamaa Partnerluskogu ja Suupohja Leader koostöös Valgamaa Noorsootöökeskusega Tankla.

Tekst:
Kirke Tamm
Projektis osalev noor

Jaga seda artiklit sõpradega