23.-24. oktoobrini toimus Tõrva avatud noortekeskuses rahvusvahelise meediaprojekti „FinEst Media“ teine kohtumine, kus õpiti filmima ja monteerima.

Esimesel koolituspäeval keskenduti kaameratööle. MTÜ Tankla liige Paul Poderat andis noortele algteadmised kaamerast, tutvustades erinevaid mudeleid ning õpetades, kuidas neid vastavalt vajadusele seadistada, milliseid objektiive ja mille tarbeks kasutada.

Olulisem osa oli aga filmimise põhitõdede edasiandmine, tuues noortele näiteid, millise nurga alt ja kuidas filmida, mida tähendab kolmikreegel, kuidas luua sisu jne. „Minu jaoks oli koolituse jooksul väga kasulik see osa, mis puudutas kaamera seadistamist. Sain kasulikku infot säri, ava ja ISO kohta,“ tõdes Tõrvast pärit Hannela Vaal.

Pikale töisele päevale tõi vaheldust õhtune vaba aeg, mis soodustas üksteisega paremini tuttavaks saamist. Mängiti lauamänge, kuulati muusikat ja nauditi seltskonda. Järgmise päeva esimeseks ühiseks ettevõtmiseks oli hommikune pannkookide küpsetamine.

Teine päev kontsentreerus monteerimisele. Tuletati meelde eelmisel päeval õpitut, misjärel jätkati monteerimisprogrammi tutvumise ja eelnevalt filmitud videolõikude kokku monteerimisega. „Koolituse muutsid huvitavaks praktilised tegevused. Põnev oli ise kaameraga filmida, sisu mõelda ja erinevaid nurki leida ning hiljem enda tehtud klippe arvutis kokku monteerida,“ lisas Hannela.

Järgmiseks noori ees ootavaks ülesandeks on Valga, Tõrva ja Otepää piirkonnast lühikese ülevaatliku videoklipi loomine.

Projekti eestvedajateks on Valgamaa Partnerluskogu ja Suupohja Leader koostöös Valgamaa Noorsootöökeskusega Tankla.

Jaga seda artiklit sõpradega