21. juuli ehk Valgamaa noorte suvekooli kolmas ja ühtlasi ka viimane päev möödus meeskondlike tegevuste ning suvekooli võitja väljaselgitamisega.

Udune kolmanda päeva hommik algas suvekooliliste jaoks tantsivalt, sest hommikuvõimlemise asemel sai tantsida nii valssi kui valmistuda Weekend festivaliks harjutades klubi stiilis tantsuliigutusi. Kui noored olid end peanuppudest varba otsteni soojaks tantsinud, järgnes hommikupuder.

Siis oli juba aeg traditsioonilisteks piirkondade vahelisteks turniirideks, et selgitada välja selle aastane suvekooli rändkarika omanik. Noored pidid omavahel jõudu katsuma meeskondlikult läbi hularõnga pugemises, noolemängus, pimesi hüppepalliga slaalomi tegemises, pinksi palli lusikal viimises nii edas- kui tagurpidi kõndides ja vee üle peade edasi andmises ämbri täitmiseks.

Kuigi soov ja motivatsioon selleks noortel täielikult puudus, tuli hakata ka telke kokku panema ning tasapisi uute sõpradega hüvasti jätma, sest suvekooli ajakavva mahtusid veel vaid tänamine, autasustamine, grupipiltide tegemine ning siis tuli juba kotid bussidesse paigutada ja kodupoole teele asuda.

Küsides noortelt, kuidas neile selleaastane suvekoolis meeldis ja mis neile enim meelde jäi, tuli vastuseks vaid ülivõrdes omadussõnu, kiitusi kõikide töötubadele (eriti just kanuutamise ja kalastamise kohta), aga rõõmustati ka täienenud sõprade arsenali üle. Üleüldiselt jäädi 2018. aasta suvekooliga väga rahule ning juba pikkisilmi oodatakse järgmist aastat.

Kohtumegi juba järgmisel aastal turniiride ning loomingulite ülesannete üldarvestuse võitja, Tõlliste piirkonna poolt korraldatavas Valgamaa noorte Suvekoolis 2019!

Jaga seda artiklit sõpradega