Kuperjanovlaste rada17Olime neli tavalist noormeest. Kaitseliit tegi meist midagi, midagi palju rohkemat kui lihtsalt sõbrad. See tegi meist meeskonna, arvan, et kui ütlen parima siis ma ei eksi. Me tegime selle ära!

võidu jätsime koju. Meil oli kunagi eesmärk, olla parim. Praegu võin tõesti öelda oleme parimad.

28-st meeskonnast saavutasid vägeva viienda koha, meie maleva neiud Kaisa, Laura-Liis, Maileen ja Sandra. Oleme pidanud aastate jooksul nii mõnigi kord pead murdma selle üle, et neiudelt kaela ei saaks. Olete parimad!

Siinkohal tahaksime tänada Valgamaa malevat, mis andis meile üldse võimaluse ennast tõestada nende imeliste aastate jooksul. Erilised tänud Kaimole, kes uskus meisse lõpuni ja isegi peale kehvemat sooritust lasi meil uuesti minna. Aitäh sulle! nii kirjutas Karel Kuus 25. septembril 2017.a. oma FB kontol

KaimoMinu esimene Kaitseliidu üritus võis olla äkki Väle Jänes. Aastat ma kahjuks ei mäleta, aga tean seda, et võistlus hakkas Valga Põhikoolist. Oma tee leidsin ma sinna, Noored Kotkad tegemiste juurde, tänu sõpradele, kes mind esimesele üritusele kaasa vedasid. Peale seda võistlust jäi mulle kaitseliidu pisik külge ning hakkasin tihedamini uurima erinevaid üritusi. Hakkasin käima erinevates laagrites - alguses tegin kaasa osalejana ning lõpus juba olin vastutav ehk rühmajuht.

Kõikide nende aastate vältel olen ma õppinud väga palju erinevaid asju:

Kõige rohkem meeldis mulle minu esimene Mini - Erna võistlus. Sain kogeda midagi, mis oli väga raske ning ilma tiimitööd tegemata poleks me seda läbi teinud. Ka Rootsi laager oli väga hea võimalus ja kogemus meie maleva pädevamatele noortele.

Mind on väga mõjutanud meie noorte juhendajate töö, tänu kellele pole Valgamaa noored igavalt kodus istumas, vaid käivad erinevates laagrites jne. Meie noortejuht Kaimo on saanud oma tööga perfektselt hakkama, ainult kiidusõnad. Kõik laagrid ja ürituses on korraldatud väga hästi. Noored annavad alati parimat tagasisidet. Kogu meie noorte juhtkond on tasemel.

Ette kandis Reamees Sarv

NoorkontkadMina sattusin kaitseliitu tänu naabrimehele. Tema võttis mind esimest korda kaasa Kaitseliiduga seotud üritustele ja sealt edasi hakkasin ise laagrites käima. Mäletan väga hästi neid esimesi laagreid, kui vaatasin rühmjuhte ja olin kindel, et minust peab saama ka rühmajuht.

Aastad möödusid ja korraga olingi rühmajuht. Siis olin kaitseliidus juba suhteliselt aktiivne ja võib öelda, et 2015 aasta oli minu jaoks märgilise tähendusega. Käisin aasta jooksul nii paljudel üritustel ja laagrites, et vahel tundus nagu vaba aeg puudub täiesti. Samuti oli sellel aastal minu esimene võistlus Must Kotkas, kus käisin Karel Sarvega. Toona tundus küll, et kui elusalt lõpujoone ületame oleme juba võitnud. Ainuke kontrollpunkt, mille suutsime võita oli lõpujooks. Aasta lõpus tunnustati mind veel Aasta noorkotka tiitliga. Sellest ajast olengi malevat vähemal ja rohkemal määral proovinud poistega väärikalt esindada.

Mul oli kunagi unistus võita üks võistlusmatkatest ja selle me saavutasime üsna kiiresti. Siin, kus me praegu oleme, oleme jõudnud tänu meie headele instruktoritele. Minu suurimaks inspireerijaks sellel teel on olnud Kaimo. Aastate jooksul, mis on Kaimoga koos veedetud, olen ma imetlenud tema tugevust. Keegi on öelnud väga kuldsed sõnad tema kohta: Kaimo on haruldane nähtus, ja seejuures Valgamaa noorte jaoks alati olemas. Kui teda olemas ei oleks, siis tuleks ta lihtsalt välja mõelda.Minust on saanud kindlasti parem inimene tänu Kaitseliidule ja paljudele inimestele, kes on mind motiveerinud ja õpetanud.

Ette kandis Reamees Kuus

Kaimo VMina leidsin oma tee kaitseliitu läbi kooli. Olin siis kuskil üheksa aastane, kui üks vanem koolikaaslane tuli minu ja mu sõbranna juurde ning küsis, et kas me ei tahaks kodutütardeks hakata ja laagrisse tulla. Mõte hakkas meile kohe meeldima ja nii see pisik minu sisse tuli.

Nende aastatega mis ma olen Kaitseliidus olnud, olen ma õppinud vastutama, suhtlema, tegema koostööd ja oma aega planeerima. Viimastel aastatel olen hakanud asjaga tõsisemalt tegelema, olen käinud võistlusmatkadel ja paljudel erinevatel koolitustel. Meie juhendaja Kaimo on olnud mulle väga suureks eeskujuks, tema positiivne suhtumine ning lahenduste leidmine igas olukorras on muljetavaldav. Aitäh Sulle Kaimo suuure töö eest mida sa oled teinud!

Ette kandis Sandra Kuus

Mõtted ja arvamused Kaimost, ühtseks looks, koondas kokku reamees Karel Kuus

Jaga seda artiklit sõpradega