TÕM'14 Helme rühmHuvi suvelaagrite vastu tõi mind 2014. aasta suvel malevasse

2014. aasta algul kirjutas mulle noortekeskuse juhataja seoses esmakordselt üle Valgamaa toimuva malevaga. Tollal olin väga huvitatud igasugustest suvelaagritest.

Võimalusest kuuldes, ei kahelnud ma malevasse minekus hetkekski – seda enam, et seal oli võimalik ka taskuraha teenida.

Malevarühma valiku otsustust ma enam ei mäleta, kuid koht, kuhu sattusin, asus Helmes. Sealne talumaja, kus me ööbima hakkasime, oli väga ilus ja hubane. Lisaks olid pakutavad söögid seal veelgi paremad.

Alguspäevadel koristasime me kohalikku talu, meie majutuskohta. Meie ülesandeks oli vahetada voodipesu ja pesta aknaklaase. Edaspidi hakkasid käima kõik, kes olid vanemad kui 15, väljaspool ööbimiskohta tööle. Tööle viis meid alati Tuuli – meie grupijuht. Tema töötas koos meiega, ning vastutas meie heaolu eest.

Malev aitas valikutele kaasa

TÕM'14_Helme_kokkutulekulMe asusime tööle kohalikus farmis, kus pidime värvima hakkama hoonete (laudad, töökojad) seinu. Mäletan, et too suvi oli eriti päikeserohke. Meie pidime tööd tegema enamjaolt päikese käes (alati paistis päike meile lagipähe) nii, et iga õhtu jõudsime öömajja aina pruunimatena tagasi.

Päeva lõpuks kurnas see päike meid ikka tohutult ära. Tööd tehes oli huvitav ja hea näha, kuidas iga päevaga hooned muutusid ja said endale uue välimuse.

Nüüd, kolm aastat hiljem, kavatsengi ma peale keskkooli lõppu minna juuksuriks õppima - ja hakata värvima inimeste juukseid. Või minna siseviimistlust õppima, kus saan ka seinu värvida.

Vabal ajal me mängisime aktiivseid mänge, nagu näiteks erinevaid lauamänge, kaarde, võrkpalli, korvpalli jne. Sai ka ühiselt kanuutamas ja grillimas käidud.

Rühm muutus kalliks

Maleva lõpupäevadel toimus õpilasmaleva kokkutulek. Mäletan, kuidas pidime selleks oma rühmavideo ja lipu tegema. Mõlemad nägid grupitöö tulemusel väga head välja. Kokkutulekul neid omavahel esitledes sain aru, kuidas mul oli ikka oma grupi ja kohaga vedanud, kuna teiste videodes kajastatu kohta ei tundunud neil pooltki nii lõbus olevat, kui seda oli meie rühmal.

See kaks nädalat, mil malev kestis, sai kogu grupp väga kalliks. Mäletan seda hetke, kui raske oli hiljem tagasi koju minna ja jätta kogu rühmaga hüvasti. See koos veedetud aeg oli tohutult tore, ning ma ei kahetse hetkekski, et ma oma suvest kaks nädalat malevale loovutasin.

Dajana Juškin
2014. aasta malevlane

Registreeru malevasse!

Vaata, kuidas registreeruda

Vaata pildigaleriid, kuidas möödus 2014. aasta Tankla õpilasmalev

Jaga seda artiklit sõpradega