progetiiger

ProgeTiigri konkursi "Tuleviku õpperuum 2050“ finaali pääses 3 koolivõistkonda Valgamaalt. Muusikapala „Koolikell“ kategoorias sai 3. koha Lüllemäe Põhikooli võistkond Hapier (Ere Kama, Hava Kuks ja Piia Mari Lepp, juhendajad Celia Roose ja Tiit Lepp).

HITSA ProgeTiigri õpilaskonkursi „Tuleviku õpperuum 2050!“ finaalüritusel 24. jaanuaril selgusid parimad tehnoloogia loovtööd. Finaali jõudis kokku 40 kooli kõikjalt Eestist, nende seas 1 võistkond Tõrva gümnaasiumist ja 2 võistkonda Lüllemäe põhikoolist. Auhinnalisi kohti saavutasid 27 kooli meeskonnad. Töid hinnati viies kategoorias ning kolmes vanuserühmas. Kümnest väljaantud esikohast seitse läksid Lõuna-Eestisse, esikolmikusse pääses ka üks Lüllemäe põhikooli võistkond.
 
Õpilaskonkursil hinnati töid kolmes vanuserühmas: alusharidus ja I kooliaste, II ja III kooliaste ning gümnaasiumiaste. Finaalvõistlusele pääses 5 eri kategooriasse kokku 90 tööd: arvutianimatsioon või -mäng (30 tööd), muusikapala „Koolikell“ (19 tööd), robotid ja tuleviku õpperuum (11 tööd), mobiilne app (13 tööd) ja 3D graafika (17 tööd). Finaali pääses Lüllemäe põhikooli 2 võistkonda, kes mõlemad esitasid töö muusikapala kategoorias. Alushariduse ja I kooliastme vanuserühmas Lüllemäe Põhikooli võistkonna poolt esitatud töö oli selles vanuserühmas ainus ja sai žürii tunnustuse töö esitamise ja konkursil osalemise eest. Tõrva gümnaasiumi võistkond koosseisus Riivo Ilisson ja Klaarika Ilisson Valdeko Kalamehe juhendamisel esitasid arvutianimatsiooni või -mängu kategoorias töö „Matemaatika õppemäng“.
 
Auhindamisel viibis ka EV peaminister hr Taavi Rõivas, kes pani võitjatele kaela medalid.
 
Lisaks finaali pääsenud tööde esitlustele oli Tallinna laululava ruumides toimunud finaalüritusel võimalik osaleda tehnoloogia töötubades, kus muuhulgas ehitatati roboteid, loodi mobiilseid äppe, selgitati internetiturvalisuse telgitaguseid ning õpetati noortefirmat looma. Külalised said tutvuda tehnoloogia ja hariduse uuemate suundadega messil, mis koondas erinevaid IT ja tehnoloogia firmasid, haridusasutusi, kirjastusi ja teisi.
 
Koostaja: Tiit Lepp

Jaga seda artiklit sõpradega