Seekordne Tramburai ja Bamba laager toimus jõulude ja vana-aastaõhtu vahel, kestvuseks kuus imeilusat lumist päeva. Laagris osalesid lapsed vanuses 8-15 üle terve Eesti – tulijaid oli nii Võrust, Pärnust kui Tallinnast.
Lapsi juhendas Tallinna Westholmi Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Kaido Tiislär.

tramburai2

   tramburai1

Kuna Valgamaa asub enamiku laste kodudest üsna kaugel, alustati esimest laagripäeva jõulukuuse ehtimise ja piparkookide küpsetamisega, et tekiks mõnus soe tunne. Järgmisel päeval ootas lapsi loodusmatk, mille eesmärgiks oli jõuda metsloomade söötmiskohta ning jätta metssigadele, kitsedele ja põtradele pisike meelehea. Samuti tehti lõket ja lasti kaasapakitud võileibadel hea maitsta. 

Maaelu võlusid nauditi Küüniniidu talus Karulas, kus lapsed said pai teha nii hobustele kui alpakadele ning uudistada tšintšiljasid ja vastsündinud vasikat. Kellel soovi oli, sai ratsutamise ning masinatega lähemalt tutvust teha.

tramburai3

Pühadekingiks oli maas justkui tellitult lumi

Ilmaga vedas seekord tõesti – oleks ju saanud teha talisupluse Pikkjärves, kuid see tundus liiga külm olevat ning otsustati Pühajärve Spa ja sooja mullivanni kasuks. 

Tänu lumele ja külmakraadidele pandi Lüllemäel tööle mäetõstuk ning lapsed said tuubidega mäest alla lasta. Vaieldamatu laste lemmik!

Laagri eelviimasel päeval suunati mõtted tulevikku ning iga laps meisterdas omale visiooniplakati. Laste seas leidus nii tulevasi õpetajaid ja teadlasi, kui ka rallimehi ja printsesse.

Laagri juhataja Maritta Pillaroo sõnutsi olid need kuus päeva lastele ja laagripersonalile tõeliseks puhkuseks. Just laste rahulolevad näod ja rõõmus meel on see, mille nimel plaanitakse ka suvel vahvaid laagreid korraldada.

 

Maileen Pillaroo
 

Jaga seda artiklit sõpradega