tantsupeo proov 0107Need laulusõnad kirjeldavad kõige paremini valgamaalaste eilseid liigiproove.

Vaatamata vihmasele ilmale oli tantsijate tuju hea. Pisikeste pauside ajal mängiti veel jalgpalli ja leiti aega romantikaks.

„Vihm meid ei seganud ja proovides oli väga fun," ütles rahvatantsujuhendaja Kaire Ojavee, kelle juhtimise all pääses tantsupeole kuus rühma. Lisades, et iga inimene peaks tantsupeole tulema. „Esiteks on tegemist väga ilusate kujunditega ja teiseks on eestlastel imeilusad rahvariided. See on sündmus, mis peaks kõikide hinge puudutama," ütles Kaire tähenduslikult.

Tõrva gümnaasiumi 2.-3. klassi rahvatantsujuhendaja Ene Vilipuu lisas, et lapsed on väga tublid. „Vihma sajab, vesi jookseb varvasteni aga lapsed ei nurise. Naeravad ja ütlevad, et kõik on tore. Tantsujoonised sai kõik läbi käidud ja kuna olime väga tublid, lasti meid tunduvalt varem ära," kirjeldas Vilipuu proove. Lisades, et eelmine kord oli kuidagi palju raskem, kuid hetkel valdavad teda ainult positiivsed emotsioonid.

Tantsija Markus Mõttus ütles, et proovides sai kõvasti nalja. „Klassivennad olid lõbusad ja tegid huumorit. Vihm meid ei heidutanud ja tegelikult oli päris mõnus olla," jutustas Markus emotsionaalselt. 5.-6.klassi tüdrukud ütlesid, et proovis oli kohati ka külm, kuid soe supp tegi olemise paremaks.

Koolimajja jõudes pandi märjad riided kuivama. Väikesed hakkasid joonistama, tüdrukud jõid kakaod ja staažikamad päkasoojendajad püüdsid enne õhtusööki veel puhata. Jalgpallisõbrad kasutasid aga juhust ning elasid kaasa Argentiina ja Šveitsi mängule.

Julge särasilm Sandra Lõokene kasutas juhust, et tervitada oma ema ja perekonda.

Allikas: Valga maavalitsuse kodulehekülg

Jaga seda artiklit sõpradega