IMG 27976945

Mõned päevad tagasi leidis taas aset Valgamaa noortekonverents, mille teemaks oli sel aastal „Mina võidan!“.

Igaüks meist on võitnud, lihtsalt kõik hindavad seda erinevalt, kes peab võiduks medali saamist, kes eneseületust, kes niisama tunnustust, kes päeva jooksul korda saadetut. Konverentsi teema all käsitleti mitmeid valdkondi – räägiti nii koolikiusamisest kui alkoholist. Sõna võtsid noored sportlased, kes rääkisid enda kogemustest spordiga, saavutustest, päevakavast ja raskustest.

Konverents algas maavanema Margus Lepiku sõnavõtuga, millele järgnes Valgamaa aasta noore ja noortesõbra välja selgitamine. Noortesõbra kandidaatideks olid Raiko Allik, Marek Mekk, Maarja Mägi ja Kaimo Vahtra. Aasta linnanoore kandidaatideks olid Kerlyn Kupits, Hardo Adamson, Kristen Reilik ning maanoore kandidaatideks Deivi Sarapson, Timo Arbeiter ja Kadri Talvik. Seekordsed tiitlid näpsas endale meessugu. Aasta noortesõbraks kuulutati Marek Mekk, linnanoore tiitli pälvis Hardo Adamson ning maanoore auhinna sai Timo Arbeiter.

Pärast auhinnagalat astus saalisviibijate ette Jaanika Käst, kes rääkis koolikiusamisest, mida üldse saab nimetada koolikiusamiseks, tõi välja koolikiusamise põhjused ning kuidas ära tunda kiusatavad ja ohvrid ning kuidas toimida, kui ollakse sattunud kiusamise ohvriks. Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann rääkis noortele alkoholist ning selle mõjust.

Et kohalolijaid veidi ergutada, panid päevajuhid muusika tööle ning hakkasid noortega erinevaid liigutusharjutusi tegema. Päeva vedasid eest Kermo Küün ja Sirli Pippar.

Konverentsi vahepalaks pakkusid muusikalist meelelahutust Valgamaa noortebändid One Leg Lenny ja Oxygen, ning lauludega esines Lizett Käst.

Konverentsil jagasid infot enda kohta Valga politseijaoskond, Kaitseliidu Valgamaa malev, Eesti Punane Rist. Tervislikust toitumisest rääkis ja smuutisid tegi Maigi Lepik ning taaskasutuse teemalise töötoa juhendaja oli Liis Hulkko.

Keidy Säinas
noortelehe reporter

Oxygen - Õpetajate päeva laul
{/youtube}
{/youtube}

Jaga seda artiklit sõpradega