Täna ilmus 30. Valgamaa noortelehe Tankla number.

Tankla esiküljelt saab lugeda Hea Eeskuju konkursi laureaadist Kaari Uibomäest. Kaarile tõi tiitli tema vabatahtlik tegevus Valga loomade varjupaigas ja Kiisa hobusetallis ning keskkonnateemade ja säästlikkuse propageerimine kogukonnas.

Teiselt leheküljelt saab lugeda Kungla muusikali valmimise protsessist ning suurematest väljakutsetest. Leheküljel 3 tuleb juttu ettevõtlikkuskonkursi „Edu ja tegu“ preemia pälvinutest – minifirma Võime tootest meevõie ning Valga gümnaasiumi kinoklassist. Veel saab lugeda noortest klassiõpetajatest ning grimeerijast.

Järgnevale kahele leheküljele on koondatud maakonna tegijad. Leheküljelt neli saab lugeda Valgamaa aasta noortejuhist ja naiskodukaitsjast Margit Koljust, aasta noorkotkast Tanel-Erich Postist ning kodutütrest Sandra Kuusist. Leheküljelt viis saab lugeda Valga valla aasta isast Ruudi Lehest, Otepää valla aasta isast Priit Arengust ning Tõrva valla aasta isast Urmas Kivitist.

Lehe fookuses on areng, kust saab ülevaate Valgamaa noortelehe Tankla teekonnast ning lehetöösse panustanud Timo Arbeiteri, Ülla Tamme ja Egle Kõvaski edulugudest.

Leheküljelt 8 on võimalik lugeda maakonnas olevate välisvabatahtlike ettevõtmistest. Täpsemalt sellest, milliseid ettevõtmisi on nad siin oldud aja jooksul korda saatnud, kuidas kulgeb Eesti rahvatantsu õppimine ning millise emotsiooni lõi jõululaat.

Lehekülg 9 räägib sellest, kuidas tee on viinud maakonna noored välismaale. Keelpraktika ja reisimise võimalus ajendasid Valga neiut Maris Eglitit pikendama enda töölepingut lapsehoidjana Ameerikas. Veel saab lugeda, kuidas Tõrva neiu Mari-Liis Oldja sai koolitunnist innustust ja õpib nüüd Lõuna-Koreas infotehnoloogiat.

Arvamuse rubriigist saab lugeda alkoholi tarbimise mõjust lapsele ning sellest, kuidas koosoldavat aega huvitavamalt ja meeldejäävamalt sisustada.

Eelviimane lehekülg räägib kingitustest. Lugeda saab aja ja hoole kinkimisest inimestele ja lemmikloomadele. Valga neiu Brigitta Rimm räägib, mida tema koolinoorena vajas. Samuti saab lugeda lemmiklooma võtmisest või kinkimisest.

Kaheteistkümnendal leheküljel on ülevaade tänavustest Valgamaa mini- ja õpilasfirmade toodetest.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

Loe lehte siit: Valgamaa noorteleht Tankla nr 30

Lisainfo:

Egle Kõvask
Valgamaa noortelehe Tankla vastutav väljaandja
MTÜ Valgamaa noorsootöökeskus Tankla
Tel 5617 9757
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega