Elina Melanija Tannenberg on Valga juurtega noor, kelle igapäevaelu möödub pealinnas laste tantsutreeneri ja täiskasvanute personaaltreenerina.

2016. aastal lõpetas Elina Tallinna Ülikoolis andragoogika eriala. „Sain päris kiiresti aru, et kontoritöö ei ole mulle ja seadsin sihiks saada treeneriks.“ Nüüd on tema elu seotud mitmete aktiivsete tegevustega. Nimelt on ta laste tantsutreener ja täiskasvanute personaaltreener. „Treenin lapsi Minu Tantsukoolis. Samuti on mul mitmes koolis ja lasteaias rühmad.

Minu Tantsukool

Lasteaedade puhul treenin lapsi alates 3. eluaastast, koolis 1.-9. klassini. Arendan laste ja noorte tantsu- ja akrobaatikaoskusi ning õpetan koreograafiat.“ Elina tõdeb, et lastega on küll väsitav, kuid nad annavad tagasi väga palju energiat ja rõõmu. „Saan lastega hästi läbi ja oskan nendega suhelda. Samuti meeldib mulle õpetada. Kõige parem tunne on näha, kuidas lapsed arenevad ja et nad tahavad midagi ära õppida ja on valmis selle nimel töötama. Tore on nad liikuma panna.“ Ka Elina alustas tantsimist lapsena. „Alguses rahvatants, siis käisin tantsustuudios Hikaro, hiljem Stuudios Joy.“ Ta tõi välja, et talle on lapseast saati meeldinud tantsida ja kodus tantse ise välja mõelda. Ka unistus treeneri ja tantsuõpetaja rollist on Elinaga terve elu kaasas käinud. „Ülikooli ajal naasesin tantsimise juurde ja hakkasin rohkem treenima, kuna tundsin, et selleta ei ole ma mina ise.“

Cheerirühmaga liitumine

Lõpuks otsustas Elina ühendada hobi ja töö. Elina tõdes, et õige tegevusvaldkonna äratundmiseks tuleb olla uudishimulik, julge ja kannatlik. „Tuleb proovida erinevaid asju, analüüsida, kuidas üht või teist asja tehes ennast tuntakse.“ Täna tegeleb Elina laste juhendamise kõrvalt ka ise aktiivselt tantsimisega.

Elina Melanija tõste

„2016. aastal liitusin sellise tiimiga nagu TTÜ Tantsutüdrukud ja Saltopoisid, kes on 7kordsed Eesti meistrid. Alustasin tantsijana võrkpallirühmas, hiljem korvpallirühmas, käisime mängudel ja üritustel esinemas ning võistlustel võistlemas.“ 2017. aasta sügisest on Elina TTÜ Tantsutüdrukute ja Saltopoiste Cheerirühma liige (välisvõistlustel kannavad nime Cheer Estonia). Cheerirühm tegeleb cheerleadinguga (ergutussport), mis ei ole Eestis just palju tuntud. „Cheerleading sisaldab püramiide, viskeid, akrobaatilisi hüppeid, partner- ja grupitõsteid, see kõik võtab kokku mõiste performance cheer.“ Elina kannab flyeri rolli, keda tõsetatakse ja lennutatakse. „Ma ei osanud arvatagi, et teen kunagi kätelseisu või saltot või et keegi tõstaks ja hoiaks mind ühe käe peal.“ Ta toob välja, et peab olema suur usaldus baaside suhtes ja julgust uute asjade proovimiseks. „Kõik ei tule alati esimese korraga välja ning palju on vaja korrata ja kinnistada. Vahel võib halvasti kukkuda ja saadakse küünarnukkide ja jalgadega näkku.“ Elina lisas, et see on väga ohtlik sport, kus vigastused kerged tekkima.

Koju toodi Euroopa meistritiitel

Tänavu 30. juunil osales TTÜ Tantsutüdrukute ja Saltopoiste Cheeritiim, sealhulgas Elina Helsingis toimunud Euroopa meistrivõistlustel cheerleadingus, saavutades Senior Coed Cheer Elite kategoorias esimese koha ja tulles sellega Euroopa meistriks. Vastamisi astuti 12 võistkonnaga 9 riigist. Elina tõdes, et nad läksid võistlema sooviga näidata Euroopale, et ka Eestis on selle ala esindajaid. Samuti sooviti olla eeskujuks kodumaal tegutsevatele rühmadele ja anda oma panus selle ala arengusse. „Tegime 10 kuud väga rasket trenni, konsulteerisime palju oma ala asjatundjatega, käisime laagrites ja küsisime nõu.“ Küll aga tõdes Elina, et nad ei panustanud meeskonnaga ei esikohale ega esikolmikule. „Konkurents oli kõva ja meil oli alles esimest hooaega ametlik cheeritiim. Me ei osanud oodatagi, et meie tase niivõrd hea on!“ Elina nentis, et see on imeline tunne, kui ükshetk pannakse mängima Eesti hümn ja saad aru, et oled võitja. „Ma olen nii õnnelik, et olen saanud võimaluse olla selles tiimis koos väga andekate inimestega! Nad on nagu minu teine pere.“

TTÜ Tantsutüdrukud ja Saltopoisid

Jaga seda artiklit sõpradega