tankla-tv-reporterigaValgamaa noortetelevisioon Tankla TV on noorte poolt algatatud internetipõhiline televisioonikanal, mille eesmärgiks on laiendada maakonna noorte silmaringi ning anda noortele võimalust täita reporteri, operaatori ja monteerija rolli.

Tänaseks on Tankla TV kogunud tuntust juba üle Eesti. Noortel on õnnestunud koostööd teha uudistesaatega „Reporter”, kus aitasid filmida Valgas aset leidnud militaarfestivali ning samuti on „Reporter” kajastanud tublide noorte tööd telepildis. Noortetelevisioonil on tänaseks ilmunud 49 saadet ning nende kanalil on kokku 59 490 vaatamist.

Noortel on olemas oma kaamerad, mikrofonid ja muu põhivarustus, et saateid salvestada ja avaldada, kuid et töö oleks veelgi kvaliteetsem ja käepärasem, tuleb tehnika arenguga kaasas käia, projekte kirjutada ning uusi asju taodelda.

Viimane projekt oli kirjutatud kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) Tankla TV kvaliteedi ja hõlmavuse tõstmiseks läbi tehnikapargi suurendamise, millega soetati 3 statiivi, 3 valgustit, 6 mälukaarti, 6 akut, 3 paari kõrvaklappe ja 15 vesti.

„Soetatud tehnika on televisioonile vajalik eelkõige saadete kvaliteedi parandamiseks. Kvaliteetsemad saated on atraktiivsemad ja jätavad professionaalsema ning usaldusväärsema mulje. Tehnikapargi suurendamine aitab maakonnas kajastada ja hõlmata suuremal hulgal sündmusi ning samas kaasata üha enim noori,” tõstis projektijuht Margo Metsoja esile lisatehnika tarvilikkust.

KOP on Eesti riigi regionaalprogramm, mille kaudu toetatakse kogukonna liikmete aktiivset osalemist kohalikus arengus ja ühiskonnas kaasarääkimisel, kogukonnapärandi säilitamist tulevaste põlvede jaoks ning kogukonnale oluliste kogukonnateenuste arendamist.

Jaga seda artiklit sõpradega