Veel tänasel päeval tuleb Tartust Riiga sõites ühelt rongilt teisele ümber istuda. Seda, kas kunagi saab sõita ilma ümberistumiseta, näitab tulevik. Foto: Timo ArbeiterTankla TV video! Valgamaa Omavalitsuste Liit tegi täna valitsusele üleskutse algatada Rail Balticu alternatiivne planeering ning mõjude analüüs lähtuvalt olemasolevast Tallinna-Tartu-Valga suunalisest raudteekoridorist.

Tankla TV meeskond uuris Valgas inimestelt kas ja miks meeldib neile rongiga sõita. Valga gümnaasiumi õppealajuhataja Rudo Lilleleht sõidab rongiga harva. "Kui auto on katki ja väga vaja kuskil raudtee ääres olevasse kohta jõuda," ütles ta.

Samuti jagasid Tankla TV-le Rail Balticu seisukohalt kommentaare nii Valga maavanem Margus Lepik kui Valga linnapea Kalev Härk. "Tänane trassivalik läbi Pärnu loomulikult valgamaalastele ja mulle kui maavanemale ei meeldi," sõnas Lepik.

Linnapea arvates võiks Valgast kujuneda kaubaveopunkt Euroopa ja Venemaa vahel. "Tänu Rail Balticule saavad Lõuna-Eesti ettevõtjad oma kaupa paremini transportida. Oluline on ka see, et rahvas saaks sõita."

{youtube}MlmGOAA4baM{/youtube}

Jaga seda artiklit sõpradega