Sepa töötuba22.-24. juulini leidis Valgamaal Hummuli vallas Järvesilma turismitalus neljandat aastat aset Valgamaa noorte suvekool, kus selle aastaseks teemaks oli „Pärandijaht".

Hommik oli varajane nii korraldusmeeskonna kui ka laagriliste jaoks, sest kohal oldi oodatust varem. Laagriplats oli tulvil energilistest, pealehakkajatest ja õpihimulistest noortest.

Noored jagati taaskord rühmadesse. Moodustati 7 gruppi. Kui eelmisel aastal olid rühmad tuntud erinevate loomade järgi, siis sel aastal tunti neid kui muistseid jumalaid.

Erinevus selle aasta juures oli ühine rongkäik peamaja juurest lipuväljakule, kus Valga noortekeskuse noored lipu vardasse tõmbasid ning sellega 2013. aasta suvekooli alanuks kuulutasid ning ka Eesti Televisiooni külaskäik.

{youtube}hniNatUuSt8{/youtube}

Valgamaa noorte suvekool, mis toimub tänavu neljandat korda, on saanud tõeliseks traditsiooniks. Sündmus toob 22.-24. juulil Järvesilma turismitalus kokku Valgamaa valdade ja linnade noored. Peakorraldajaks on Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla.

Kolm laagri tegevuspäeva pakuvad Valgamaa noortele mitmeid põnevaid elamusi. Näiteks saavad noored musitseerida, tantsida, laulda, teha nii naiste- kui meeste käsitööd ja mängida rollimängu LARP.

Samuti esinevad mitmed bändid. Kolme sisutihedat päeva veab endiselt Venno Loosaar, kelle suust tuleb nalju nagu seeni pärast vihma.

suvekool2013

Hea noor! Kui sa ei ole veel näinud eelmise aasta suvekooli kokkuvõtvat videot, siis viska pilk peale ning otsi ennast üles! Kui sa aga eelmises suvekoolis ei käinud, on sul põhjust uurida 2013. aasta suvekooli erilehte.

Sel aastal toimub suvekool juba neljandat korda ning tänavu leiab see aset Järvesilma turismitalus. Lähiajal on erilehele lisandumas uut ja huvitavat lisainfot seega hoia pilk peal! :)

Kui sul tekkis juba tuline huvi, siis pöördu lisainfo saamiseks oma piirkonna koordinaatori

{/youtube}

Kohtume suvekoolis!

jarvesilma-turismitaluValgamaal, Hummuli vallas asub kaunis Järvesilma turismitalu. See on paik, kus silm puhkab koos sinuga, sest nii ilusat looduslähedast suvekooli paika on raske leida. Lastele on rajatud erinevate atraktsioonidega mänguväljak, järve ääres ootab liivarand ja paadisild. Lähedal asuvad matkarajad ning aega saab veeta võrkpalli mängides.

Turismitalu asub imeilusa järve kaldal. Lisaks on 10 ruutkilomeetri kohta 25 järve. Selles paigas on palju ajalugu peidus — olgu see siis vanim Eesti vailinnus järvel või kuningatee. Lisaks on ümbruskonnas veel palju vaatamisväärsusi.

Valgamaa noorte 2013. aasta kohtumispaik on Järvesilmal!

Enamus suvekooli tegevusi peaksid ära mahtuma 100 meetri raadiusesse, kuid üllatusteks tuleks siiski varuda kindlasti sportlikumad riided ning ka kinnised jalanõud — seiklused ootavad sind Järvesilmal!

Turismitalu kontaktid

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
+372 513 2507
jarvesilma.ee

Vaata kaardilt


View Järvesilma Turismitalu in a larger map

Viru Folk 2012. Foto: Egert OtsEpifolium

Epifolium on Iisak Sulev Andrelleri lavanimi. Kasvanud üles Kanadas eesti perekonnas. Iisak tuli Eestisse esimest korda 2008. aasta suvel, avastamaks oma juuri ning kodumaa muusikat. Sellest ajast peale ei ole ta siit enam lahkunud. Epifoliumi muusika on elektroakustiline segu kitarridest, ksülofonidest, sämplitest ja hiljuti ka kanneldest ning mitmed pillid on muusiku enda tehtud. Kasutades sülearvutit, miksib Epifolium laval üheaegselt neid instrumente, luues nii põneva ja unikaalse

ja www.epifolium.com

Oxygen

„Mõtlesime, et hapnikuta ei saaks me ju elada. Vähemalt meie bändi liikmed mitte" kirjeldavad nad end. Kooseisu kuuluvad noored Tõlliste ja Hummuli vallast – Rasmus, Kaarel, Karoliine ja Kuido. Vaatamata sellele, et koos on mängitud umbes pool aastat, siis liikmetel jätkub indu ja tahet muusikat teha.

toetajad2013

Suvekooli toetavad Eesti Noorsootöökeskus, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Rahvakultuuri Keskus, Eesti Kultuurkapital, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Valga Maavalitsus, Valgamaa Noorte Nõustamiskeskus, Tõrva Tarbijate Ühistu ja Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla.

1. bussiring Tõrva piirkond

kell 7.00 – Ala (bussipeatus)
kell 7.20 – Linnaküla (Ritsu bussipeatus)
kell 7.25 – Helme (bussipeatus)
kell 7.35 – Riidaja (bussipeatus)
kell 8.10 – Tõrva (keskus)
kell 8.12 – Tõrva (KEK)
kell 8.30 – Hummuli (keskus)
kell 9.00 – Järvesilma

2. bussiring Otepää piirkond

kell 7.30 – Otepää (Oti Pubi parkla)
kell 7.38 – Nõuni (parkimisplats)
kell 7.50 – Hellenurme (noortekeskus)
kell 7.57 – Palupera (pritsikuur)
kell 8.13 – Aakre (rahvamaja)
kell 8.20 – Puka (rahvamaja parkla)
kell 8.35 – Keeni (teeäärne bussipeatus)
kell 8.40 – Keeni (raudteejaam)
kell 8.50 – Õru (Saksamatsi bussipeatus)
kell 9.15 – Järvesilma

3. bussiring Valga piirkond

kell 7.15 – Valga (kultuurimaja esine parkla)
kell 7.32 – Kaagjärve (keskus)
kell 8.07 – Hargla (bussipeatus)
kell 8.27 – Lüllemäe (kultuurimaja)
kell 8.44 – Laatre (teerist)
kell 8.48 – Tsirguliina (bussipeatus)
kell 9.00 – Sooru (keskus)
kell 9.30 – Järvesilma

Alamkategooriaid

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net