Prindi

29. septembril tähistas Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses oma viiendat tegutsemisaastat kahe ja poole tunnise kontserdiga koolibändist välja kasvanud Dreamband.

Aasta oli 2014, kui Valga Põhikooli muusikaõpetaja Siiri Põldsaar tollal 4. klassis käinud poistes potentsiaali nägi ning neile bändis mängimise ettepaneku tegi. Sama aasta sügisel pandigi algus koolibändile Dreamband, mis oma nimeltki tähendas väikeste poiste unistuste bändi. Bändi algkoosseisu kuulusid solist Taavi Koppel, kitarristid Ergo Kommer ja Bert-Anthony Bogdanov, trummar Kristo Põldsaar, basskitarrist Karl Robin Rimm ja klahvpillimängija Timmu Viilup.

Kuna bändil puudusid proovide tegemiseks kindlad ruumid ning tihti tuli instrumentidega ühest kohast teise kolida, otsustati ükshetk, et koolibändist saab hoopis Kungla bänd ja proovid hakkavad toimuma Kungla muusikalitrupi ruumides Valga raudteejaamas.

Dreamband Valga raudteejaamas

Nii see 2015. aasta augustis juhtuski. Indu jätkus bändil esimese koosseisuga aastaks, kuni muusikaõpetaja teatas, et tema oskused poisse sütitada on otsas ning tavalist seltsielu pole ta nõus nendega elama. "Olgem ausad, meie esimesed proovid nägid välja pigem lõbusa ajaveetmisena, kus pillimängu õppimise asemel eelistasime poistega tagaajamist mängida. Eks see nii oligi, et natukene mängisime pilli ja suurema osa ajast jooksime ringi," muigas bändi solist ja klahvpillimängija Timmu Viilup algklassiaastaid meenutades.

2016. aastal sai bänd uue koosseisu, kes tegutseb tänaseni ning kuhu kuuluvad solist Carol Põldsaar, solist ja klahvpillimängija Timmu Viilup, trummar Kristo Põldsaar, elektrikitarrist Romet Lepik ja basskitarrist Lauri Tiirats. Varem poplugusid mänginud bändist oli saanud rokkbänd, kelle suurteks eeskujudeks on bändid nagu Nirvana, System of a down, My chemical romance ja Arctic monkeys.

Asja võetakse tõsidusega

Tänaseks on bänd oma proovid ja tehnika kolinud perekond Põldsaare 20m2 suurusesse elutuppa, kus kööki tõstetud sektsioonkapi asemel asetsevad nüüd trummid, kõlarid, pillivõimud, süntesaator, kitarrid, mikrofonid ja juhtmed.

Tehnika tänavasÜle nädala kokku saava bändi liikmed tõdesid kui ühest suust, et nende proovid on praegu märgatavalt professionaalsemad, võrreldes aastatetagusega. "Me oskame instrumente mängida ja laulda ning võtame asja tõsiselt. Oleme julgemad, ei pane publikus enam niivõrd tähele neid inimesi, kes meid vaatavad ja võibolla kriitiliselt hindavad, vaid näeme neid, kes naudivad seda, mida laval teeme,“ sõnas Timmu.

Kuigi proovid on oluline osa bändi tegutsemisest, leiavad noored ühist aega ka lihtsalt sotsialiseerumiseks. „Käime koos jalutamas, öösiti tähti vaatamas, teeme saunaõhtuid, valmistame koos süüa ja räägime tunnetest,“ tõi bändi solist Carol Põldsaar välja mõningaid ühistegevusi.

Noortel on bändiga suured plaanid. „Tahame kaugele tüürida. Kindlasti jõuda rokiklubisse, Eesti Laulule, suurele lavale Raadi lennuväljal ning olla mõne tuntud bändi, näiteks Metallica, soojendajad,“ toodi üksteise järel õhinal välja.

Kogu Dreamband on tegev ka Kungla uues muusikalis „Miskit on mäda“, mis esietendub 27. detsembril Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses.

Jaga seda artiklit sõpradega