MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus TANKLA osaleb partnerina Eesti ANK projektis „Murdepunkt“, mille eesmärk on alaealiste (korduv)õigusrikkumiste ennetustöö muutmine 2016. aasta veebruariks projekti partnerite piirkondades tõhusamaks. Selleks kasutatakse efektiivsemalt võrgustikus olemasolevaid ressursse ning rakendatakse noortekeskuses alaealiste õigusrikkumiste ennetamiseks spetsiaalselt loodud sotsiaalset programmi (mõjutusvahendit).

Projekti perioodil luuakse 20 noortekeskuse juurde üle Eesti (kokku 12 maakonnas) mobiilsed 2-liikmelised meeskonnad, kes pakuvad alaealistele õigusrikkujatele ja õigusrikkumise riskis olevatele noortele ennetuslikku sotsiaalset programmi ning saavad selleks eelneva väljaõppe.

Noorsootöö põhimõtteid arvestava sotsiaalse programmi töötab välja tõenduspõhiste metoodikate alusel oma ala spetsialistidest koosnev ekspertgrupp. Programmi sihtrühmaks on 13-17-aastased riskikäitumisega noored, sh õigusrikkujad. Programm julgustab noori kaasa rääkima nende isiklikku elu mõjutavate otsuste tegemisel ning katsetama eakaaslaste grupis uusi käitumisviise, mis toetavad noore eneseväljendust ja on vastuvõetavad laiemale kogukonnale.

Projekti lõppedes on saanud täiendkoolitust vähemalt 130 alaealiste õigusrikkujatega tegelevat spetsialisti üle Eesti ning piirkondlikud võrgustikud on töötanud välja süsteemi alaealiste õigusrikkujate ja riskikäitumisega noorte suunamiseks noortekeskuse sotsiaalsesse programmi oma piirkonnas. Sotsiaalse programmi ja projektitegevuste mõju hinnatakse loodava metoodika alusel.

Tegevused on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ toetatud Eesti Avatud Noortekeskuse projektist „Murdepunkt“ (http://ank.ee/avaleht/index.php/projektid/148-projekt-murdepunkt) avatud taotlusvoorust „Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine“. Programm on osa Haridus- ja Teadusministeeriumi üldisest strateegilisest tegevusest, mis on suunatud laste ja noorte heaolu parandamisele, formaalharidussüsteemi ja noorsootöö mitmekesistamisele ning selle abil ka ennetustööle. Programmi viivad üheskoos ellu Haridus- ja Teadusministeerium, Justiitsministeerium ja Sotsiaalministeerium. Programmi rakendusüksuseks on Eesti Noorsootöö Keskus ning partneriks Norra Kohalike Omavalitsuste ja Regionaalsete Omavalitsuste Liit. Lisainfo programmi kodulehelt www.entk.ee/riskilapsedjanoored ja Facebook’ist www.facebook.com/RiskilapsedJaNoored

logorida-emp-estanklogo


Registreerimine projekti „Murdepunkt“ motiveeriva intervjueerimise koolitusele

On väga hea meel teile teatada, et avatud on registreerimine koolitusele „Motiveeriva intervjueerimise baaskursus“. Registreerimine kestab 07. aprillini (k.a). Koolituse korraldaja katab majutuse-ja toitlustuskulu, osalejad katavad transpordikulu.

KOOLITUS „MOTIVEERIVA INTERVJUEERIMISE BAASKURSUS"

Eesmärk: Saada alusteadmised motiveerivast intervjueerimisest, tunda ära olukorrad, kus meetodit rakendada ja omada valmisolekut esmaseid oskusi praktilises töös klientidega rakendada.

Teemad:

  • Motiveeriva intervjueerimise teoreetiline taust ja kujunemislugu;
  • Motiveerivale intervjueerimisele kohased olukorrad;
  • Motiveeriva intervjueerimise vaimsus ning põhimõtted ning oskus oma tööd neist lähtuvalt analüüsida;
  • Kliendikesksed nõustamistehnikad, sh motiveerivale intervjueerimisele kohased ja mittekohased suhtlemisoskused ning
  • oskus neid kasutada töösituatsioonis;
  • Kliendi motivatsiooni, ambivalentsuse ning resistentsuse olemus ja nõustaja roll nende kujunemisel;
  • Muutuste- ja samaksjäämisjutt;
  • Nõustaja enda arenguvõimalused motiveerivas intervjueerimises.

Koolituse toimumisajad, -kohad ja koolitajad:
20.- 21.04.15 ja 11.05.15, Narva, koolitajad: Ljudmilla Atškasov ja Inge Johanson (venekeelne grupp, vabu kohti 18)
21.- 22.04.15 ja 05.05.15, Tallinn, koolitajad: Helena Väljaste ja Raili Juurikas (vabu kohti 13)
17.-18.09.15 ja 09.10.15, Põltsamaa, koolitajad: Ljudmilla Atškasov ja Imbi Suun (vabu kohti 24)

Lisainfo ja küsimused: Kristel Altosaar, Eesti ANK noorsootöö spetsialist, +372 5564 8584, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Projekt „Murdepunkt“ on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ avatud taotlusvoorust „Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine“.
Rohkem infot: http://ank.ee/avaleht/index.php/murdepunkt

NB!  REGISTREERI: https://docs.google.com/forms/d/1A-AjEqxulxajEH2nXl5AVv0jNfuoUEU3Ru1BUZxiQqU/viewform


Vaja kokku panna kaheliikmeline meeskond, kes on valmis kandideerima projekti „Murdepunkt“ 20 meeskonna hulka üle Eesti!

See on suur võimalus omandada uusi oskusi tööks riskikäitumisega noortega, saada kogemus ühe grupitöö meetodi katsetamisel ning luua juurde võimalusi oma piirkonnas õigusrikkumisi toime pannud noorte toetamiseks.

Kokkupandud meeskondade ülesandeks saab loodava sotsiaalse programmi katsetamine, millele eelnevad vastavad täiendkoolitused. Teie tandem-meeskonda võivad kuuluda erinevad spetsialistid: näiteks noorsootöötaja ja sotsiaalpedagoog; noorsootöötaja ja lastekaitsetöötaja vms. Samuti võite koondada oma jõud ja esitada ühe meeskonna mitme noortekeskusega koos.

Meeskonnad, kes sobivad oma ettevalmistuse poolest pilootprojektis osalema, on pandud kokku isikutest,

  1. kes on omandanud erialase väljaõppe tööks noortega või on seda omandamas;
  2. kellel on kogemusi grupitöö läbiviimisest noortega;
  3. kes on töötanud noorte alaealiste õigusrikkujate või probleemse käitumisega  noortega;
  4. kellel on kõrge motivatsioon, et osaleda 2015. aastal täies mahus planeeritavas koolitusprogrammis, valmistada end ette alaealistele õigusrikkujatele loodud sotsiaalse programmi läbiviimiseks, rakendada sotsiaalset programmi pilootprojektina piirkondlikus noortekeskuses ning koguma vastavalt teadlaste juhtnööridele andmeid programmi mõju mõõtmiseks;
  5. kellel on valmisolek hakata oma piirkonnas programmi läbi viima ka peale projekti lõppemist.

Meeskondade väljaõpe toimub ajavahemikul märtsist kuni augustini 2015 ja on väljavalitud meeskondadele kohustuslik. Projekti „Murdepunkt“
ekspertide poolt loodud sotsiaalse programmi rakendamine toimub ajavahemikul septembrist kuni detsembrini 2015 ja on koolituse läbinud
meeskondadele samuti kohustuslik.

Küsi lisainfot ja anna oma huvist teada Kaijale See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. / 56 662 597 hiljemalt 31. jaanuariks.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net