Täna ilmus 29. Valgamaa noortelehe Tankla number.

Tankla esiküljelt saab lugeda Aasta Õpetaja konkursil tugispetsialisti tiitlile nimetatud Valgamaa Rajaleidja keskuse sotsiaalpedagoogist Õnne Naarisest.

Järgnevale kahele leheküljele on koondatud Valgamaa aktiivsed ja ettevõtlikud noored. Lugeda saab sellest, kuidas esialgne huvi viis oma ettevõtte rajamiseni. Veel saab lugeda sellest, kuidas noored vabatahtliku tegevuse käigus põgenemismaja avasid. Tutvume lähemalt õpilasvahetuses osalenud noortega ning saame aimu, milline nägi periood välja.

Leheküljelt neli leiame informatsiooni uute persoonide kohta maakonnas. Lähemalt saab lugeda neljast uuest Valgamaa noorsootöötajast ning Saksamaalt Valgamaale vahetusõpilaseks tulnud 16aastasest noormehest Mats Lucas Beckmannist.

Kui meelepäraseid tegevusi on mitmeid, ent ajapuudus takistab kõigiga tegelemast, siis kuidas valida õige hobi? Ning kas kunst on maailmale vajalik? Noorte arvamustest saab lugeda leheküljelt 5.

Lehe fookuses on noorsootöö, kust saab ülevaate Valgamaa noorsootöötajate katuseorganisatsioonist, suvel Tõrva vallas tegutsenud suvenoortekast ning maakonda saabunud kahest uuest välisvabatahtlikust Melina Springerist ja Gabriel Escobar Martinist.

Leheküljelt 8 on võimalik tagasi vaadata suvistele seiklustele. Lugeda saab selle suve suurimast, 100 kilomeetri pikkuses retkest „Kuperjanovlaste rada“ ning 9. korda toimunud Valgamaa noorte suvekoolist, mis tänavu kandis nime „Minu unistuste suvekool“.

Lehekülg 9 räägib sellest, kuidas Valgamaa noorsportlased Berliinis toimunud Euroopa meistrivõistlustel käisid.

Tervise ja ilu rubriigist saab lugeda Tsirguliina juurtega neiust Sandra Pikast, kes jättis erialase töö ajakirjanikuna ning lõi käsitöökosmeetikat tootva ettevõtte nimega Sandrelle Beauty. Veel saab lugeda Keenist pärit neiust Sandra Einlingust, kes on töötanud neli aastat massöörina ning jagab soovitusi, kuidas end pingelistes olukordades lõdvestada.

Eelviimane lehekülg annab võimaluse meedialaseks enesetäienduseks. Nimelt kutsutakse kõiki Valgamaa meediahuvilisi noori 22.-23. oktoobril osalema Valga avatud noortekeskuses toimuval meediaseminaril.  

Kaheteistkümnendal leheküljel on ajaviide, mis annab teada peatsest Tõrva dokfestist ning maakondlikust discgolfi meistrivõistlusest. Samuti on võimalik saada häid soovitusi sügispäevade veetmiseks.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

Loe lehte siit: Valgamaa noorteleht Tankla nr 29.

Lisainfo

Egle Kõvask
Valgamaa noortelehe Tankla vastutav väljaandja
MTÜ Valgamaa noorsootöökeskus Tankla
Tel 5617 9757
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega