Täna, 12. detsembril ilmus 24. Valgamaa noortelehe Tankla number.

Seekord keskendume noortele ja nende erinevatele võimalustele ise oma elus otsuseid teha. Tankla esikülg on pühendatud aktiivsele Tõrva noormehele Karl Kirdile, kes pälvis tunnustuse Eesti külaliikumiselt Kodukant Aasta Vabatahtliku kategoorias.

Kahel järgneval leheküljel saab lugeda noortest, kes on leidnud enda jaoks väljundi avastades maailma. Räägime lähemalt välisvabatahtlikust, kes külastas pärast oma vahetusaasta lõppu uuesti Valgamaad ning kogemustest, mis on saadud Erasmus+-ga reisides.

Leheküljelt neli võib leida vastuse küsimusele: „Mis on projekt?” ning samas saab lugeda Valga linna noorteprojektidest, mida senini korraldatud on. Terve 5. lehekülg on pühendatud noorte ettevõtlusele, esitleme Valgamaa selle aastaseid mini- ja õpilasfirmasid, kes osalevad konkursil „Nupp Nokib.”

Järgnevalt kahelt leheküljelt saab tutvuda kõigi Valgamaa noortekeskustega, vaatame põgusalt üle nende võimalused ja noorsootöötajad. Mis on musicalid? Kuidas läheb meie Valgamaa MTÜ Kungla noortel etendusega “Püha Graal”? Youtuber'id, kas tõesti meie tulevik? Kõikidele nendele küsimustele on võimalik vastus leida leheküljelt 8.

Lehest saame veel lugeda valdade ühinemisest, Valga gümnaasiumi uuest hoonest ning Valgamaa koolide huvitavatest faktidest. Traditsiooniliselt lõpetame ka selle lehe meelelahutusega, kus sel korral on nii anekdoote, huvitavaid ütlusi kui ka sudoku ja sõnarägastik mõtlemise ergutamiseks.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

Loe kõiki noortelehe numbreid siit: issuu.com/tanklaleht

Vaata minutiga, kuidas valmis tänavune ajaleht

Loe värsket noortelehte

Jaga seda artiklit sõpradega