noorteleht-tankla-nr18-02-2015Täna, 16. veebruaril ilmus 18. Valgamaa noorteleht Tankla, mille fookus on seatud aktiivsele elule.

Seekordne Tankla esikülg on pühendatud tulevikutalentidele. Juttu tuleb Tõrvast pärit noortest, Karl Martin Volverist, kes sõidab rallit ja Mare Vahtrest, kes on suuna seadnud bioloogiale. Järgneval leheküljel paiknev juhtkiri räägib endasse uskumise vajadusest. Arvamusloost saab võrdluse tänapäeva ja varasema hariduselu kohta.

Kolmandalt leheküljelt saab lugeda põhikooliealistele meediasõpradele algavast huviringist. Veel saab end kurssi viia noortevolikogude ettevõtmistega ja Taheva, Karula, Mõniste valla uue kodulehega KOTUS ning Tartu ülikooli poolt pakutava tasuta uurimistöö nõustaja teenusega.

Järgmisel leheküljel pühendume maakonnale, kus räägime aasta linnanoorest Maria Pibilota Murumaa, maanoorest Margo Metsoja ning noortesõbrast Jelena Kalames. Veel saab ülevaate Otepää talveöölaulupeost ning vabatahtlikul tööl põhinevast Tõrva raadiost. Hariduse leheküljelt vaatab vastu Valga põhikooli uus arendus- ja noorsootööjuht Maria Sikk ning maakonna gümnaasiumihariduse plussid.

Fookuses olev aktiivne elu räägib kaksteist aastat tantsinud tantsurühmast Nuustaku Noored ja Tõrva tantsuklubi HOP asutajast Kerli Vessin. Leheküljelt seitse saab veel ülevaate Otepääl toimunud esmakordsest tänavatantsuvõistlusest.

Leheküljelt kaheksa saab lugeda, kuidas on läinud Tõrva jalgpallkiklubil ning kuidas võttis aasta treeneri tiitli vastu Riho Meri. Kireva elu rubriigist saab ülevaate Valgast pärit Merili Kamenikust ning Tõrvast pärit Kredi Aimust, kes õpivad Sisekaitseakadeemias.

Seikluse rubriigis jutustavad oma loo telesaatesse Livin Aloha pääsenunud Alalt pärit õde-venda Maarja ja Hendrik Saarmäe. Kurssi saab end viia ka sellega, mis vahe on 8 ja 11kuulisel ajateenistusel ning et päästeamet on numbrid ühildanud.

Vaba aja rubriigis räägib Tõrva neiu Elle Prilling, kuidas plaanitud lapsehoidjatöö viis teda hoopiski Indiasse inseneriks.

Tagakaas on meelelahutuse päralt. End saab kurssi viia maakonnas toimuvate sündmustega, pead saab ragistada sudokude lahedamises ja vastuseid leiab noorte tekkinud küsimustele.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

 

Loe lehte internetist: http://issuu.com/tanklaleht

Lisainfo

Egle Kõvask
Valgamaa noortelehe Tankla peatoimetaja
MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla
tel 5617 9757
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega