Aprillikuu esimene koosolek toimus 1. aprillil aaaaa1Valgas Sebra kontori ruumides. Tutvumisring, kevadkuu lehe ja levitamise tagaside arutamine, mis läks infopäevadel hästi ja halvasti, maavanema külaskäik, Tankla TV, Valgamaa koolimeedia ümarlaud, suvekuu lehe teemad ja mida võiks tulevikus muuta ja järgmine koosolek: kõik need olid seekordse kokkusaamine märksõnadeks.

Kevadkuu lehe ja levitamise tagasiside

Kuna keelekorrektuuris ilmnes mõningaid probleeme, siis saime Ülla sõbralt pakkumise, et ta aitab meid vabatahtlikult selles osas. Noored küsisid, kuidas me nii hästi teemasid valida oskame.

Viiekümneaastane Valdeko kiitis meie lehte ning „annetas" mõne lehe ka Lüllemäe raamatukogule. Sandra vanaema mainis, et meie leht on parem, kui teised kojutellitavad ajalehed. 9gagi piltidel ilmnes viga, et pildi tekst ei olnud piisavalt suur ning mõningad inimesed ei saanud inglise keelest aru, see-eest noortele meeldis autokooli tabel. Mainiti, et jõulukuu lehes oli palju poliitikat, kuid kevadel olukord paranes. Kevadkuul oli ajaleht tunduvalt noortepärasem ja populaarsemateks teemadeks olid sport, küsitlused, intervjuud, noorte tegevused, suvekool jne. Grete Gaim rõõmustas, et temalt küsiti luba piltide kasutamiseks ning temast kajastati ka lehes. Oli küsitud ka Tankla lehe maksumust.

aaaaaa2Infopäevade head ja vead

Koolide külastuste tulemused näitasid, et oldi kuuldud Tankla lehest ka varem, saadi teada uut informatsiooni ning noored leidsid, et külaskäik oli vajalik. Arutasime selle üle, et infotund võiks kesta keskmiselt tund või veidi rohkem, sest neljakümne viiest minutist jäi väheseks ja kaks tundi oleks liiga palju. Muutsime ka tagasiside lehe küsimusi ning jõudsime järelduseni, et tagasiside lehtede täitmiseks jäi vähe aega ning seetõttu ei täidetud neid tõsiselt. Uued infopäevad leiavad aset juba sügisel.

Maavanema külaskäik

Arutlusele tuli ka külaskäik maavanema juurde. Mõtlesime teemade üle, mida võiks koos maavanemaga arutada, tahame küsida maavanemalt ideid noortelehe ning abi ja nõu levitamise kohta.

Tankla TV

Vahepeal sai Gertu ja Timo projekt Tankla TV toetuse. See on noorte TV, kus on jagatud Valgamaa kolmeks piirkonnaks: Valga, Tõrva ja Otepää. Igal piirkonnal on oma kontaktisikud, kelle ülesandeks on grupp kokku ajada ning iga piirkond saab valmistada ette 4 saadet aasta jooksul. Iga piirkonna meeskond vastutab filmimise, monteerimise ja kokkupanemise eest. Esimene ettevalmistav koosolek toimub sügisel Gertu ja Timo läbiviimisel. Igasse saatesse tuleb infot kogu Valgamaalt. Valminud saateid on tulevikus võimalik näha Youtubes.

Valgamaa koolimeedia ümarlaud

Järgmise teemana võtsime üles seminari, mis võiks hõlmata nii koolilehte kui ka kooliraadiot. Otsustasime alustaks seminariga sügisel ning lõpetaks laagriga kevadel, kui ilmad on soojemaks muutunud. Osaleda saavad ka need koolid, kes koolimeediaga ei tegele, kuid tahaksid. Plaanime meelelahutuslikke tegevusei, mille käigus ka inimesed omavahel tutvuksid ning teeksid mõne video või lehe valmis.

Suvekuu lehe teemad ja mis võiks tulevikus muutuda?

Lehte võiks kaasata ka vene keelt kõnelevaid noori, keda mitte nii hea eesti keele oskuse korral võime aidata ka tõlkega. Uue lehe valmimisel otsustasime proovida uut kirjutamissüsteemi: kõik saavad lugude kirjutamiseks enda tähtaja, mille pikkus sõltub loost, näiteks mõne toimunud ürituse tähtaeg on 3-4 päeva pärast peale selle toimumist. Sügise kanti lähme külla toimetusele Nivoo, mis asub Ida-Virumaal. Tulevikus paneme lehe lõplikult kokku kahe päevaga väikse seltskonnaga, et enam nii palju vigu sisse ei tuleks. Protokollid ja blogipostitused peaksid valmis saama 24 tunni jooksul.

Esimese aprilli puhul tegime Üllale veidi nalja.

Nii mööduski meie esimese aprilli koosolek, tunnid täis naeru pisikese seltskonnaga.

Päikest!

Mari Kornel, reporter
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega