Noorteleht-Tankla-nr6-03-2012Kõigile, kes on lehte pilguga haaranud paberkandjal või Interneti vahendusel – teie ees on Valgamaa noortelehe Tankla kevadkuu väljaanne, ühtlasi 2012. aasta esimene leht.

Fookuse all on sport – kajastamisväärt teema, mida me pole veel senini sellises mahus teinud. Põhilugu Liina, Tuuli ja Ivo Suurest räägib perekonnast, kus õed ning veli oma noorest vanusest hoolimata, toovad häid tulemusi enda kodukohta nii Eestist, kui ka välismaalt. Ülevaatlikult kajastame tublisid Valgamaa noori suurepäraste võistlustulemuste eest – sealhulgas talvepealinnast pärit ülisiirat neiut Grete Gaimi, keda trooniti noorte maailmameistriks laskesuusatamises.

Intervjuu huvitava persooniga taaskordub – Ühel märtsikuu hommikul oli meie toimetuse reporteril Siiri Liival kadestamisväärne võimalus kohtuda ehtsa Leekiva Piraadiga. Peategelane ei ole veel valmis Sooru järvelt lahkuma, sest nägemus habemega merineitsist naelutas ta koos „Mida"-ga siiamaile. Kõigest lähemalt lk 12.

Rubriik „Koolivõrk" lehekülgedel 10-12 annab lugeja küsimustele vastused ehk kummutab väited Puka ja Tsirguliina keskkoolide gümnaasiumiastmete sulgemisest. Ennast koolireformiga ja koolidirektorite (Heikki Järliku ja Tõnis Marki) kommentaaridega kurssi viimiseks, ava noorteleht just eelnimetatud lehekülgedelt!

Eripära ja värvid toome teieni leheküljel 11, kus Valgamaalt pärit neiud Kätlin Vaarend ja Margit Kubi annavad näpunäiteid, kuidas kaunilt ja moodsalt kevadele vastu minna!

Kui oled teadlik vaid festivali Koolitants 2012 laval toimuvaga, siis kevadkuu number viib Sind lava taha tutvuma esinejate meeleoludega, ettevalmistustega ja karakteritega!

Lehekülg 5 aitab Sul leida tee õigesse autokooli. Oleme teieni toonud võrdleva tabeli, mis hõlmavad hindu, toimumisaegu ja kommentaare.

Kui tahad teada, millega noored aktiivse elu kõrval veel tegelevad ja missugused näevad välja tänapäevased „liivakastimängud", siis vii end kurssi arvutimängudega „Noored võrgus" rubriigi all. Leheküljel 9 argumenteerib heade väidetega Sooru külast pärit Vassili Gaistruk, miks on arvutimängud paeluvad, huvitavad ja sõltuvust tekitavad.

Noortelehte Tankla leiad kõigist hästi varustatud koolidest, noortekeskustest, noorteorganisatsioonidest ja bussijaamadest Valgamaal!

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net