Seekordne lehe koosolek toimus 28.01 ning käisime külas Otepää avatud noortekeskusel. Kuna tegu oli märtsis ilmuva lehe esimese koosolekuga, siis oli palju teemasid, mida arutada. Koosolekut alustasime taaskord tutvusmiringiga, sest meie toimetusse oli lisandunud ka uus liige.

Meediakoolitused ja muud mõtted reisidest

Aprillis toimub meediakoolitus, mida viib läbi Urmas Vaino. Koolitus toimub nädalavahetusel. Koos leppisime kokku, et koolitus võiks toimuda üsna aprilli alguses, sest siis jääks aega ka mais midagi üheskoos teha. Koolitusele võiks teha suuremat promo, et uued, kes tahavad toimetusega liituda, saaksid kohe ka koolitusele tulla. Samuti kaasatakse ka noorsootöötajad. Pakuti välja ka, et suvel võiks minna telkima ning võiks külastada Anne noortekeskust.

Lehe tagasiside analüüsimine

Selle jaoks, et tagasisidet paremini analüüsida jagati toimetus väiksemateks gruppideks. Koos jõuti otsusele, et kuna koolides jääb lehti tihti puudu ja noortekeskustes üle, siis peaks pigem panustama sellele, et koolid rohkem lehti saaksid.

 

Toimus suurem diskussioon Pühajärve Põhikooli kohta ilmunud loo osas. Tekkisid küsimused selle kohta, kas peaksime nii tõsiseid teemasid kajastama ja kas noori ikka huvitavad tõsised teemad. Üldiselt olime arvamusel, et taolised teemad tõstavad ka üleüldiseid teadmisi ning noored ise saavad areneda, kui intervjueerivad positsioonilt kõrgemal olevaid inimesi.

Hinnang eelmise aasta tööle

Grupitööna toimus ka hinnangu andmine. Peamised plussid, mis välja toodi, olid järgmised: hea meeskond, lehes erinevad ja aktuaalsed teemad, palju uusi liikmeid toimetuses, väljaspool toimetuse koosolekuid toimuvad tegevused (Jõulupidu ja Tahevas käik olid vahvad), koosolekud on erinevates kohtades, inimesed julgevad rohkem vastutust võtta, Facebooki grupp töötab imehästi, Tankla peletab igavust, levi on paranenud, Valgamaa noored on nähtavad.

Miinused, mis välja toodi: Vahest segab asjalikkust see, et kisub liiga lõbusaks. Määratud tähtaegadest ei peeta kinni, noored ei viitsi lehe blogi lugeda, tahaks teisi toimetuse liikmeid ka näha.

Muudatused: Facebookis teha meeskonna sorteerimine, lugude kontrollimine jagada mitme erineva inimese vahel. Teemad tuleks jagada nii, et kõik liikmed saaksid kirjutada erinevatel teemadel. Võiks rohkem olla kiitmist! Mingi valdkonna eest vastutav inimene ei peaks seda üksi tegema, vaid võib koostada oma tiimi ja ülesandeid jagada.

Lisaks on uue lehe juures ka üks oluline aspekt: need lood, mis saabuvad peale kokkulepitud tähtaega, jäävad lehest välja.

Uue peatoimetaja konkurss

Praegune lehe peatoimetaja Siiri leidis, et kuna tal on ka muidu projekte, kus peab kaasa lööma, siis tal ei ole piisavalt aega selleks, et olla lehe peatoimetaja ning seega toimub konkurss uue peatoimetaja väljaselgitamiseks. Facebookis toimub hääletus nende vahel, kes kandidaatideks esitatakse. Tuleb ka põhjendada, miks just see inimene sobiks peatoimetajaks. Hiljem saavad kandidaadid neile esitatud küsimustele vastata ning toimub lõpphääletus.

Päev oli küll üpriski pikk ja väljas olid krõbedad miinuskraadid, aga see-eest oli noortekeskuses soe ja inimesed olid ilusad, nagu ikka.

Gertu Võsu, Tankla reporter
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega