13. veebruaril kuulutati Otepääl toimunud Valgamaa tänuüritusel välja 2020. aasta tublimad noorsootöös, spordis ja kultuuris.

Valgamaa noore, noortesõbra, noorsootöötaja ja vabatahtliku tiitlile esitati kokku 28 kandidaati. Kõik laureaadid on teie ees, palju õnne!

Valgamaa Noorsootöökeskuse Tankla tänukirja märkimisväärse panuse eest e-noorsootöö arendamise ning Valgamaa noorsootöö maine kujundamise eest 2020. aastal eriolukorras pälvisid Martin Väljur ja Roland Lehes.

VALGAMAA AASTA NOOR 2020 - ARTUR KÖLLER

Artur on Valga Gümnaasiumi siseturvalisuse ja riigikaitse suuna õpilane ning Noorte Kotkaste Valgamaa maleva noorkotkas. Noorkotkana on ta tegutsenud aastast 2015. Ta on tegus noor, kes omab Noorte Kotkaste esimest järku ja on sooritanud üheksa erikatset (meedik, luuraja, suusataja, sepp, looduskaitsja, pioneer, metsnik, sukelduja, laagrikorraldaja), osaleb aktiivselt erinevates tegevustes ja esindab malevat. Juba teist aastat aitab ta vedada Valgamaa noorkotkaste ja kodutütarde rühmategevusi. Selle aasta algul kirjutas ta koos sõbraga noorte omaalgatus projekti, et parendada oma kodukohas noorte võimalusi airsofti mängimiseks. Tänavu sügisest alustas kodukohas noorkotkaste ja kodutütarde seiklusringi läbiviimisega. Kõige selle kõrvalt jõuab ta olla vabatahtlikuna abis Tartu maratoni spordiürituste teenindusmeeskonnas ning tegeleda raskejõustikuga.

VALGAMAA AASTA VABATAHTLIK 2020 - KARL-ERIK ILUMETS

Karl-Erik on praktiliselt Valga Avatud Noortekeskuses üles kasvanud noor. Oma peamise vaba aja veedab noormees kas noortekeskuses või koos sõpruskonnaga. Karl-Erik on väga sõbralik, samas otsekohene, oma arvamust julgeb ta avaldada. Karlist on kujunenud see noor, kellele väiksemad ja uued noored ülevalt alla vaatavad. Karl-Erikul on energiat ja palju tahet tegeleda noorematega: õpetada lauatennist, seletada majas kehtivaid kokkuleppeid, aidata neil noortekeskuses igapäeva toimingutega, lahendada oskuslikult tekkinud konflikte, abiks olla turniiridel ja mängudel. Karl-Erik panustab igapäeva noorsootöösse olles teistele noortele eeskujuks ja noorsootöötajale paremaks käeks.

VALGAMAA AASTA NOORTESÕBER 2020 - BRENDON PAIDRA

Brendon õpib Tallinna Ülikoolis, samaaegselt treenib ta noori Valgamaalasi enda asutatud klubis Korvpalliklubi Valgamaa ning on kehalise kasvatuse õpetaja Valgamaa Kutseõppekeskuses. Tema kõik päevad mööduvad spordihoonetes, kui pole trenne, siis on lastel üle Eesti erinevates kohtades mängud. Korvpalliklubi Valgamaa annab Valgamaal trenne Valgas, Tsirguliinas, Tõrvas, Otepääl ja Riidajas. Brendon on treeneri ja õpetajana nõudlik ning annab endast kõik, et lastel oleks treeningutest kasu ka ülejäänud elus, näiteks õpetab ta viisakust ja täpsust. Tema jaoks on oluline, et lapsed liiguksid ja tahaksid liikuda.

VALGAMAA AASA NOORSOOTÖÖTAJA 2020 - MARIKA VIKS

Marika on Nõuni kultuurimaja perenaine-kultuurikorraldaja ning ühtlasi ka Nõuni noortetoa noorsootöötaja. Marika abiga on Nõuni noored kirjutanud palju erinevaid projekte. Üheskoos organiseeritakse kinoõhtuid, kokatakse, mängitakse lauamänge, räägitakse, pildistatakse, joonistatakse, meisterdatakse jne. Marika positiivne, rõõmus ja hea huumorisoonega inimene. Ta oskab suunata, kaasata ja vajadusel maa peale tuua.

Jaga seda artiklit sõpradega