Mõnda aega tagasi lisandus Valgamaa noorsootöösse uusi noorsootöötajaid. Uue juhi sai endale Tõrva avatud noortekeskus, kus veab tegevust nüüdsest eest Madis Mumm. Lisaks temale alustas Tõrva noortekeskuses tööd noorsootöötaja Margit Kolju ja Riidaja noortetoas noorsootöötaja Age Leesment.

Olles end tööalaselt juba sisse seadnud, uurisime värsketelt töötajatelt, millised on nende ametialased eesmärgid. 

1. Iseloomusta end. Milline inimene oled, millega meeldib tegeleda, mida väärtustad?

Madis: Iseloomustan ennast kui lahket, ausat ning vahetut inimest. Arvan, et inimese ülesanne siin maailmas on olla õnnelik, seega kui inimene teeb midagi ja sealjuures ei kahjusta ennast ega teisi, on kõik okei. Kui töö kõrvale jätta, siis meeldib mulle perega tšillida (mul on kaks väikest poega) ning looduses ja maakodus oma patareisid laadida. Loomulikult ka rattaga sõita.

Margit: Üldiselt olen rõõmsameelne, õpihimuline, töökas, aga kohtati natuke kärsitu. Meeldib tantsida, näidelda ja looduses aktiivselt aega veeta. Väärtustan sõpru, tervist ja aega.

Age: Olen rõõmsameelne, positiivne ja usaldusväärne inimene. Meeldib reisimine, teater, raamatud, ristsõnad, zumba. Kuulun ka MTÜsse Usun Inimeste Headusesse, kus igal aastal korraldame heategevusliku kontserdi erivajadusega lapsele või noorele. Väärtustan oma pere ja vanaema rolli.

2. Milline on sinu varasem kokkupuude noorte ja noorsootööga?

Madis: Olen kuulunud mitmesse noorteorganisatsiooni. Olin pikalt MTÜ Kungla muusikalitrupis. Hetkel löön kaasa Tõrva raadios, kus olen saatejuht ja loen veidi reklaame. Olen päris pikalt sõitnud trikirattaga ja näinud enda kõrval juba mitme põlvkonna täiskasvanuks saamist.

Margit: Minu kokkupuude noortega on igapäevane, kuna olen nelja lapse ema. Lisaks tegutsen aktiivselt Kaitseliidu Valgamaa malevas noortejuhina. Mul on Tõrva vallas oma noorterühm, kellega saame kokku nii palju kui võimalik. Olen Valgamaa Noorsootöökeskuse Tankla juhatuse liige. Kuigi ma eelnevalt pole noortekeskuses töötanud, olen osalenud aktiivselt selle tegevustes, aidanud korraldada noortele sündmusi. Nendesse tegevustesse panustades olen tundnud end ise kui aktiivne noor.

Age: Otsest tööalast kokkupuudet mul ei ole, aga olen nelja lapse ema. Tänu neile olen kursis noorte rõõmudest ja esinevatest muredest.

3. Mis on sinu esimesteks suuremateks eesmärkideks uuel ametikohal?

Madis: Kuna noortekeskus on hetkel suletud, siis esimene suurem eesmärk on jõuda noorteni läbi veebi ja pakkuda neile huvitavaid tegevusi. See on paras väljakutse.

Margit: Esimeseks suuremaks väljakutseteks on innustada noori omaalgatuslikeks tegevusteks.

Age: Tahan lähitulevikus ära teha laagrikasvataja ja -juhataja koolituse.

4. Millistele teemadele soovid Tõrva piirkonnas noorsootööst lähtudes erilist tähelepanu pöörata?

Madis: Eriliselt tahan tähelepanu pöörata sellele, et meie noored saaksid maailmaga ühte sammu astuda ehk disanile, videole, muusikale, ektreemspordile jne.

Margit: Minu üheks sooviks on leida lahendus sellele, kuidas kaasata kogu valla noori noorsootöö tegevustesse.

Age: Tahan olla Riidaja noorte jaoks toeks ja olemas, et saaksime organiseerida kaasahaaravaid projekte ja vahvaid väljasõite.

5. Nimeta mõned tegevused/teemad/alad, milles soovid end arendada?

Madis: Tahan ennast arendada teemadel, milles noored on minust paremad. See puudutab erinevaid interneti- ja digitehnoloogiaid. Maailm on muutunud ning internetimaailmal ja "päris maailmal" vahet teha ei saa. Samuti tahan arendada eesmärkide püstitamist ja nende efektiivset täitmist ning samal ajal teekonda nautida.

Margit: Kuna noorsootöös on vaja ennast kogu aeg täiendada ja noortega järjel püsida, siis jagub õppimist küllaga. Hetkeolukorda arvestades tahan end arendada nutinoorsootöös.

Age: Tahan end arendada noorsootöös üldisemalt, osaleda noorsootöö teemalistel koolitustel, õppida töötama riskilastega, kirjutama projekte, kujundama plakateid jne. 

Jaga seda artiklit sõpradega