tankla mini leht valgaTäna toimus Valgas, Tõrvas ja Otepääl meediaringi Tankla mini teine kokkusaamine ajalehetööst huvitujatele, kus põhilise teemana räägiti, kes on ajakirjanik ja milline on tema eetika ehk milline käitumine on ajakirjanikule sobilik.

Ringi juhendaja rääkis, milline on ajakirjanik, mis tema tööülesannete hulka kuuluvad ja kuidas peab ajakirjanik käituma. Vastuseid oma küsimustele said ka kohal olnud huvilised. Veel rääkis juhendaja, kus tohib intervjueerida ja kus mitte ning edasi rääkisime, millised küsimused on olemas ja kuidas häid vastuseid kätte saada.

"Suhtun tänasesse päeva hästi. Mulle meeldis, et rääkisime ajakirjaniku tööst," sõnab meediahuviline Eveli Kalames.

Enne praktilist ülesannet, milleks oli paarilise kohta viie minuti jooksul võimalikult rohke info teadasaamine ja hiljem teistele ettekandmine, räägiti, kuidas ajakirjanik peaks end ette valmistama, tutvustama ja intervjuu ajal käituma.

"Ma õppisin täna, kuidas teha intervjuud ja kuidas ajalehte artiklit kirjutada. Siin oli tore ja ma tulen siia kindlasti veel," ütleb Laura-Maria Kiiser.

Järgmine kokkusaamine teletööst harrastajatele toimub 15. märts ja lehetööst huvitujatele 22. märts kell 13:00. Oodatud on kõik 10-14aastased. Oma soovist osaleda anna teada e-mailil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Uudis ja foto on valminud meediaringi noorte teisel kohtumisel.

Jaga seda artiklit sõpradega