48378393 516723558825038 4478593627693514752 n

Ka sel aastal kuulutas Valgamaa Noortekogu välja konkursi tunnustamaks Valgamaa noori ja noortesõpru, kes on oma tegudega silma jäänud. Tänavu pälvis Valgamaa aasta noore tiitli Piia Ruotsi ja Valgamaa aasta noortesõbra tiitli Rasmus Onkel.

Aasta noore ja noortesõbra tiitlit jagatakse Valgamaal noortekogu eestvedamisel välja juba 10-ndat korda. Konkurents oli tihe: konkurssile laekus 13 Valgamaa aasta noore kandidaati ning 9 Valgamaa aasta noortesõbra kandidaati.

„Tänavused auhinnasaajad valis taaskord välja žürii, kuhu kuulusid nii Politsei- ja Piirivalveameti, noorsootöökeskuse Tankla, Valgamaa Omavalitsuste Liidu ja Kaitseliidu, kui ka Noortekogu esindajad. Ühiste konstruktiivsete arutelude tulemusena leidsime need kaks inimest, kes vääriksid maakonna aasta noore ja noortesõbra tiitlit sel aastal“ sõnas Valgamaa Noortekogu esimees Triin Jaansalu. „Olen rõõmus, et tänavu niivõrd palju kandidaate esitati ning eriti rõõmsaks teeb fakt, et paljude kandidaatide esitajateks olid noored ise. Seega on peale kasvamas uus põlvkond kodanikke, kes märkavad enda kõrval heategijaid ning ei pea paljuks neid ka tunnustada.“

Valgamaa aasta noor 2018, Piia Ruotsi, on Koikkülast pärit kohusetundlik ja ettevõtlik noor neiu. Piia ei karda projektide koostamist ega ka teiste noorte ning kogukonna abiga nende elluviimist. Oma tegevusega on tütarlaps esile tõstnud oma koduküla ning motiveerinud seeläbi tervet kogukonda.

Valgamaa aasta noortesõber 2018, Rasmus Onkel, on aus ja sõbralik Taheva piirkonna aktivist. Ta on eelkõige tuntud innustajana, kes julgeb ja oskab raamidest välja mõelda. Tänu oma usalduslikule koostöösuhtele noortega sütitab Rasmus neid häid omadusi ka noortes. Tema töökus ja järjepidevus on viinud Taheva piirkonna noorsootöö kvaliteedi kõrgele ja see on väärt eeskujuks võtmist.

Valgamaa Noortekogu tänab omalt poolt kõiki, kes edastasid konkursile oma kandidaadid ning loodab, et säravad ja tegusad inimesed meie ümber saavad ka edaspidi märgatud!

Valgamaa aasta noore ja noortesõbra konkursi toetas Valgamaa Omavalitsuste Liit.

Valgamaa Omavalitsuste Liidu tänugalal jagati noortevaldkonnas tublidele tegijatele tunnustusi lisaks aasta noorele ja noortesõbrale veelgi.

aastanoorsootöötajad

Tiitliga said pärjatud:

PIkaajaline panus noorsootöösse 2018 - Marek Mekk (pildil)

Valgamaa aktiivne vabatahtlik 2018 - Siim Vahtra (pildil)

Valgamaa aasta toetaja noorsootöös 2018 - Kaimo Vahtra (pildil)

Valgamaa mitmekülgseim vabatahtlik 2018 - Sander Verte

Valgamaa aasta noorsootöötaja 2018 - Maarja Mägi

Palju palju õnne kõikidele tunnustatutele ning aitäh, et noortega tegelete!

Jaga seda artiklit sõpradega