05.11.2017 matk 004

Aasta 2017 hakkab lõppema. Noorkotkas Karel Kuus on aastale tagasi vaadates öelnud: ...sellel aastal oli nii võite kui kaotusi, kuid tähtis polegi niivõrd tulemus vaid hoopis see, et jõudsime alati lõpuni.

Näitasime, et oluline pole niivõrd hea varustus, kui hoopis see kellega koos püüad midagi saavutada. 

4.-5. novembril toimus Valgamaal suuremate noorkotkaste ja kodutütarde aastalõpu õppepäev. Meeldejäävat nädalavahetust veetsime Kaldavere turismitalus. Üheskoos valisime hääletuse teel välja 2017. aasta parima noorsootöötaja, kelleks osutas sellel aastal Dea. Panime kirja nimed, kes võiks olla aasta noor ja kes võiks olla aasta noortesõber.

05.11.2017 matk 031

Poisid tegid noorkotkaste ja tüdrukud kodutütarde teadmiste testi. Planeerisime gruppides 2018. aasta tegevusi, milliseid uusi ja huvitavaid tegevusi me võiksime teha uuel aastal.Pidime koostama uuteks õppepäevadeks või tegevusteks plaan, mida me võiksime täide viia uuel aastal. Töö valmis saamiseks oli meil aega kaks tundi ja siis pidime oma uut ideed tutvustama ja sellest lähemalt rääkima teistele.

Teemadeks olid: meie kui rühma juhid, meie kui isiksused ja meie tunded. Pärast huvitavat vestlust, kirjeldasime piltide pealt oma emotsioone ja mida me näeme seal pildil võrreldes, mida teised näevad, ehk ühed kaardid olid emotsioonid mis teised kaardid olid piltidega, pildi pidime valima tunde järgi, mida see pilt sinus tekitab ja siis pidi sellest rääkima teistele.

05.11.2017 matk 069Pärast väikest pausi tegutsesime edasi mängides ja üksteist lähemalt tundma õppides. Mängud, mida me mängisime olid väga mitmekülgsed. Saime kindlasti kõikidest seal viibinutest rohkem teada. Kui muidu saame küll kokku erinevatel õppepäevadel ja näeme üksteist küll, aga ei tunne üksteisi nii lähedalt ja vahepeal juhtub ka nii, et ei teata nimepidigi. See kokkusaamine ja koos lõbusalt aja veetmine ning üksteise lähemalt tundma õppimine, oli meile hea ajaviide koosolemiseks.

Tutvusringi ning tegevuste tegemise järel saime minna orienteeruma või mängida lauamänge. Muidugi söödeti meil kõhud ka mõnusalt täis, see oli üks toredamatest tegevustest.

5. novembri hommikul pakkisime asjad kokku ja jagasime end kaheks grupiks, et osaleda ühes EV 100 matkaprogrammis. Üks seltskond alustas oma matkamist Tellingumäelt ja teine Tiitsalt ning siis saime keskel kokku. Saime nautida ilusaid RMK matkaradasid ja võrratut loodust. Oli väga meeldejääv nädalavahetus.

Valgamaa noorkotkaste ja kodutütarde tegemisi jagas Meriliis Kukk.

Jaga seda artiklit sõpradega