Otsing

Logi sisse

Selleks aastaks on suvekool läbi. Need kolm päeva täis tihedat tegutsemist, väljakutseid, enda proovile panemist, naeru ja uusi teadmisi, möödusid justkui linnutiivul.

Noorte andekuse aastal seati suvekooli eesmärgiks aidata noortel avastada varjatud andeid ning arendada edasi olemasolevaid. Noortele läksid peale pigem mitte igapäevased tegevused nagu slackline köielkõnd ja parkuur, sushi valmistamine, kõlari tegemine ning ka kõrvalistes isikutes segadust tekitanud numeroloogia aga ka tuleskulptuuride meisterdamine, orienteerumine ning ka meedia polnud noorte seas põlu all.

Suvekooli peamine põhimõte on aga endiselt kasvatada Valgamaa noortes ühtsustunnet ja sel aastal tehti seda sajaprotsendiliselt. Osalised väitsid kui ühest suust, et nad on leidnud endale nii palju uusi sõpru, et enda noortekeskuse noortega jääb koos veetmise aega väheks. Vaba aeg kulus ikkagi loositud grupiga koos olemiseks.

Grupijuhid tõid välja, et kõik suvekooli noored on väga omanäolised, kuid ühise keele leidmine on neile lapsemäng. Tõdeti, et grupijuhiks olemine on suur vastutus, kuid noorte siiras emotsioon tasub selle vaeva ja noored saavad lõpuks neile päris südamelähedaseks.

Tõmbas akud tühjaks

Suureks üllatuseks oli see, kui paljud esmakordselt suvekoolis osalevad noored ütlesid kui ühest suust, et sündmus ületas kõiki nende ootusi ja kuulda oli lubadust järgmisel aastal oma sammud taas suvekooli seada.

20157602 1576657135740109 6330081809087210604 o

Tuleb tunnistada, et kolmepäevane suvekool oma tegevuste, õpitubade, võistluste, öökino ja diskoga tõmbas noorte ning noorsootöötajate akud päris korralikult tühjaks aga mitte kui üks osaleja ei nurisenud ega lasknud millelgi enda tuju rikkuda. Hoolimata sellest, et öösiti pidi magama kolme paari sokkidega, kahe magamiskoti sees ning tööd jagus päikesetõusuni sai ka meediatiimi oma töö ilusti tehtud.

Suvekool täitis igas mõttes oma eesmärgi ning ühendas noori hoolimata vanusest või kodusest aadressist. Võime kindlalt öelda, et see oli kindlasti aluseks paljudele uutele sõprussuhetele. Järgmisel aastal loome koos uusi mälestusi juba Õru noortekeskuse poolt korraldatavas Valgamaa Noorte Suvekoolis 2018!

Kristiina Saag
suvekooli reporter

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net