Täna, 12. oktoobril ilmus 20. Valgamaa noortelehe Tankla number, mille fookus on suunatud haridusele.

Seekordne Tankla esikülg on pühendatud Valga põhikooli õpetajatele, kes pälvisid kõrget tunnustust nii maakondlikul kui vabariiklikul tasandil. Järgneval leheküljel saab lugeda kahest sügisel ametisse astunud koolijuhist, Maire ja Andrus Murumaast ning Palupera valla noortevolikogust. Kolmandal leheküljel kirjutame kitarrist Hugo Kährist, kes annab nüüd oma oskusi edasi Valga muusikakoolis. Veel saab end kurssi viia internetis leiduvate õpikeskkondadega.

Leheküljelt neli võib lugeda Digipöörde projektis osalevatest maakonna koolidest ning reportaaži Puka noortepesa avamisest. Arvamuslugu ja küsitlus käsitlevad alkoholi- ja narkootikumiprobleemi noorte seas. Aktiivse elu rubriigis saab lugeda kahest JJ-Streeti tantsutüdrukust ja JOY tantsutreenerist Uģis Rācenisest. Veel leiab samast rubriigist loo Valgamaa jalgpalliklubidest. Lehes on ka mitu artiklit noortest, kes muljetavad oma seikadest välismaal, näiteks Maarja Maranik, kes veetis suve raamatumüüjana USA-s.

Hobide rubriigis saab tutvuda Tõrva fotostuudiotega ning lehekülg kümme vestleme Kerli Adoviga Otepäält, kes räägib oma jooga teekonnast. Veel tuleb juttu Kungla uuest muusikalist “Totter Potter”, mis peagi ka lavalaudadele jõuab. Tagakaanel leiab loo kahest vabatahtlikust, kes jutustavad kogemustest Eestis, nippe reisimiseks kui ka igapäeva eluks ja palju muudki.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

Loe lehte siit: issuu.com/tanklaleht

 

Jaga seda artiklit sõpradega