Otsing

Logi sisse

IMG 2454Teisipäeval toimus Valga avatud noortekeskuses Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla poolt maakonna noortele korraldatud „Edulugude lõunapoolik“. Enda lugu olid rääkima tulnud Tanel Talve, Märt Treier ja Jaanus Eensalu.

Kõik kõnelejad on seotud mingil moel meediaga. Jaanus on Tartu kõrgema kunstikooli meedia- ja reklaamikunsti osakonna juhataja, Tanel on ajakirjanik, saatejuht, ettevõtja, turundusspetsialist, maaelu arendaja ja Riigikogu liige ning Märt tele- ja raadioajakirjanik ning koolitaja.

Jaanus näitas enda õpilaste tehtud dokfilmi „Inimeste inimene – Jaanus Eensalu“, pärast mida rääkis endast ja vastas küsimustele. Tanel jagas enda toimetamisi, milleks olid maaelu taastamine ja populariseerimine, poliitikuks olemine ning rääkis veel, kuidas ta kunagi (moto)reporter oli. Veel muljetas enda seiklustest motoreporterina. Märt rääkis, et elus on kahte sorti inimesi: ühed inimesed veedavad aega, teised inimesed kasutavad aega. Ühtlasi motiveeris ta elama oma elu terviklikult ja mitte raiskama seda väärtuslikku aega mõttetusele ja asjata passimisele.

IMG 2477Meeskonna olemasolu viib edasi

Kuna kohale olid tulnud noored, kellele pakuvad antud persoonide tegemised huvi, saab sellest järeldada, et motivatsiooni ja erikülgsete kogemuste jagamine noorema põlvkonnaga on küllaltki oluline. Peamise sõnumina toodi esile, et elus peab nägema vaeva ja tegema tööd, muidugi läheb ka õnne vaja. Teisest küljest jääb noortel puudu uudishimust ja ohtralt aega raisatakse mittemillelegi ehk siis igaüks peaks tegema seda, mis talle südamelähedane, mitte vaatama tööd palga järgi.

“Juba edulugude lõunapooliku ideest kuuldes olin positiivselt meelestatud. Teadsin kohe, et tahan sinna minna ja ma ei kahetse. Jäin sündmusega väga rahule, sest sain sealt seda, mida otsima läksin – sügiseks uut energiat ja motivatsiooni,” jagas Pille-Riin Vessin oma postiivseid emotsioone.

Palju rõhutati, et elus ei tohi seisma jääda ning ilma meeskonnata ei jõua kuhugi. Alati tuleb leida sobivad tiimikaaslased, otsida sõpru ja toetajaid, et oma ideega kaugemale jõuda. “Kogu aeg võiks olla tahtmine kuhugi jõuda ja tähtis, et ei peatu. Kui peatutakse, jäädakse kinni enda mugavustsooni, kust ongi raske lahkuda,” tõi Pille-Riin olulise jätkuna esile ühe esineja öeldud mõtte.

Märt sõnas veel, et kui sul on tunne, et ööpäevas olevatest tundidest jääb väheks, sest tahaksid aina rohkem ja rohkem korda saata, siis see on õige elu elamine.

Allikaid intervjueeris ja artikli kirjutas Valga Tankla mini reporter Laura-Maria Kiiser. Fotod: Timo Arbeiter.

IMG 2447

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net