Otsing

Logi sisse

euroopa-noortenadal-2015

Eestis tähistatakse 4. maist kuni 10. maini juba seitsmendat korda Euroopa Noortenädalat. Seekordse noortenädala eesmärk on edendada ja tõsta esile noorte aktiivset osalust  töö- ja ühiskonnaelus. Kuivõrd tegemist on üle-Euroopalise ettevõtmisega, on tähtsal kohal ka noorterahvusvahelised võimalused ja teiste riikide ning kultuuride tundmaõppimine. 

Noortenädalat tähistatakse Euroopa Komisjoni eestvedamisel kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides. Eestis toimub noortenädala raames 57 noorteüritust üle Eesti, millest osavõtt on noortele tasuta. 

Valgamaa noortel on 6. mail võimalik osa võtta Euroopa Liidu infojahist Valga maavalitsuses. Tegemist on meeskondliku võistlusega, kus noored peavad otsima Euroopa teemalistele küsimustele vastuseid internetist, trükistest ja seinakaardilt.

Üritust korraldab Europe Directi Valgamaa teabekeskus koostöö Valga maavalitsusega.

Euroopa Noortenädala raames tunnustatakse Brüsselis ka Euroopa parimaid noorteprojekte. Eestist pälvis Euroopa Komisjoni tunnustuse Jõgeva Gümnaasiumi projekt Ettevõtlik noor = noor ettevõtja!, mis tõi kokku ettevõtjad, noored ja poliitikakujundajad, et leida lahendusi ja võimalusi noortele ettevõtlusega tegelemiseks Jõgevamaal.

Euroopa Noortenädala üle-Eurooalise programmi leiad youthweek.eu ning Eesti programmi euroopa.noored.ee leheküljelt. Märgista ennast noortenädala üritustel kasutades #euroopanoortenädal ja #youthweek. 

Euroopa Noortenädala sündmusi Eestis korraldab SA Archimedes Noorteagentuur koostöös erinevate riiklike, maakondlike ja kohalike partneritega ning noortega üle Eesti.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net