Otsing

Logi sisse

jakob-hurt anna-haavaSel kevadel toimus 18. korda laste ja noorte loomevõistlus „Taevaskoja sõnum", mille ajendiks oli Jakob Hurda 175. ja Anna Haava 150. sünniaastapäev. Võistlusest võtsid osa mitmed õpilased erinevatest Eestimaa koolidest, nende hulgas ka Tõrva gümnaasiumi abituriendid, kes võitsid peaauhinna.

Tõrva gümnaasiumi perekonna- ja usundiõpetuse õpetaja Katrin Priilahe sõnul valis ta teema „Koolikius – agressiivsuse juured" seoses perekonnaõpetuse kursusega. Õpilaste kirjanditest tuli välja, et kiusamine on seotud koduga. Kui kedagi on kiusatud kodus, siis ta on ise suur kiusaja koolis või lasteaias. Paljud õpilased tunnistasid, et on ka ise kiusaja rollis olnud ja kahetsenud oma tegusi ning vabandust palunud.

Tõrva õpilased on võistlusest osa võtnud alates 2004. aastast. Noorimad osavõtjad on olnud 1. klassi õpilased. Sel aastal võtsid võistlusest osa vaid õpilased 12. klassist. Varem anti autasud ametlikult üle Jakob Hurda sünnipäeval, kus õpetaja Priilaht lastega ka ise käinud, aga eelmisel aastal saadeti autasud kooli õpetajale, kes need võitjatele isiklikult üle andis. Õpetaja Priilahe sõnul pole selle aasta autasud veel kohale jõudnud, mistõttu saab ta abituriente üllatada 21. juunil toimuval lõpuaktusel.

Auhinnalisele kohale tulid järgmised tööd:

Peaauhind: „Koolikius – agressiivsuse juured“, autorid Tõrva gümnaasiumi 12. klassi õpilased, juhendaja õpetaja Katrin Priilaht.
II koha vääriliseks tunnistati kollektiivtöö „Pildid ja jutud Räpina ühisgümnaasiumi 6.a klassi õpilaste fotoalbumist“.

Esseede osas pälvis I koha Mari-Liis Korkus, Jõhvi gümnaasiumi 11. klassi õpilane ja II koha Eliise Oss, Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi 9.b klassi õpilane.

Joonistuste osas said auhinna Põlva keskkooli 8. klassi õpilaste tööd teemal „Oh kevade, oh õie-aeg“: „Pojeng“ autor Reena Oberg, „Kevadpäikesed“, autor Elis Õunapuu, „Libahunt“, autor Elis Saarnits ja „Ilu vaataja silmades“, autor Elisabeth Kottiss, juhendaja õpetaja Tiia Viilu.

Tunnustusauhinna sai kollaaž „Pildid ja jutustused minu perekonna albumis", autor Vanessa Järv, Põlva ühisgümnaasiumi 9.a klassi õpilane.

Konkursi tänavusteks teemadeks olid:

  • Kiri Jakob Hurdale 175 aastat hiljem, valikute ristteel.
  • Intervjuu vanima külamemme (-taadiga).
  • Rääkimata külalood, naljad ja tavad.
  • Jutustusi „kadunud" küladest.
  • Üleskirjutamata paigalugusid Jakob Hurda kodukohast Põlvamaalt.
  • „Oh kevade, oh õie-aeg" (Anna Haava).
  • Hetk, mis on mind sügavalt puudutanud.
  • Fotojutustus – Sinilindu püüdmas.
  • Pildid ja jutustused minu perekonna albumis.
  • Koolikius – agressiivsuse juured.

Aigi Tamm
Tõrva gümnaasiumi abiturient

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net