meediakoolitus4.-5. aprillil kohtusid Valga- ja Põlvamaa meediahuvilised noored Otepää vallas Madsal, et viia end lähemalt kurssi ajalehe ja televisiooni valdkonnaga, õppida vajaminevaid teadmisi, jagada põnevaid nippe ning kogemusi.

Kuna Tankla on suurt eeskuju üles näidanud paljudele maakondadele, on Põlvamaa kiirelt reageerinud ning nendegi esialgne soov on tööle saada kohalik noorteportaal. Üheskoos otsustati, et koolituspäevad peetakse koos ning maakonnad täiendavad üksteist puudulikes teemades.

Kahe päeva vältel õpiti, kuidas ennast kiirelt ja korrektselt tutvustada ning kuidas saada kätte kõige vajalikum info ka kõige kinnisemalt inimeselt.

Pandi südamele, et alati peab teadma oma loo tegemise eesmärki ja fookust ning korrati üle, kuidas esitada häid küsimusi. Teoreetilised teadmised läbiti alati praktiseerides, et omandatud informatsioon paremini kinnistuks. Näidati kaamera erinevaid funktsioone ning selgitati, kuidas paigutada kaamera nii, et tulemus jääks võimalikult professionaalne. Jagati lihtsaid ja kasulikke nippe, mida saab lisaks ajalehe või videolõigu tegemisele kasutada ka igapäevaelus.

Pille-Riin Vessin
noortelehe Tankla reporter

Jaga seda artiklit sõpradega